View Single Post
Old 03-22-2006, 19:37
Csokibácsi Csokibácsi is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Wanax
Hálózatokkal kapcsolatos kérdések, és válaszok gyűjtőhelye.
Lehet, hogy nem csak én vagyok tudatlan ebben a témában! :)

Első problémám: a melóhelyen számomra eddig ismeretlen ok/okok miatt routert helyeztek el ami következtében jelentősen lelassúlt az internet, de nem kell tárcsázni, és nem dobál le az internet! Lehet kezdeni valamit ezzel a lassúsággal?
DSL? Többen is lógtok rajta?

Quote:
Második problémám: a fent emlitett router elhelyezés után a laptoppomat át kellett állítani "ip cím automatikus keresésre", az otthoni internetem fix ip címes, be kellett mindig pötyögni az átjárót, dns-t meg hasonlókat. (ezeket se tudom micsodák :) ) Van valamilyen alternatív megoldás hogy ne kelljen mindig ip címet irogatni meg pipálgatni a 2 hálózat váltás között???
Kábel? Vagymi? :) Úgy is lehet fix, hogy dinamikus, de akkor mindig ugyanazt kapod. Homályosíts fel :)

Quote:
És végezetül: mi van olyankor ha egy router után egy switch/hub van (fogalmam sincs hogy melyik melyik), és ezek után wireless routert akarok használni?
Semmi, csak túl lesz bonyolítva. Egyszerűbb lenne a switch előtti routert olyanra cserélni, ami wlan-t is tud. De jó lenne egy rajz a hálózatról :)