View Single Post
Old 08-31-2007, 18:29
Bogár Bogár is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Nem értem mi ez a negy félelem a nagy országokból álló klánoktól. A mi klánunk számára az én országom miatt összesen 4 klán jöhet szóba mint célpont, akik közül 2 felettünk van, és soha nem érhetjük el őket, fizikailag képtelenség összegyűjteni elegendő pontot az elérésükre. Közülük is a topklánból ha ki is ugrana valaki, mellette töltelékországokkal is csak a 2. és 3. klán lenne akiktől földet hozhatna.
Az ötletet támogatom, a 2000 körönkénti csökkenést megfelelőnek tartom, és azt is, hogy ne eshessen 1% alá a belépési föld.

A pozitív oldala a dolognak, hogy esetleg kiválik egy-egy ország a nagybbak közül (mert idővel megérheti nekik), csinál egy saját klánt, és elérhetővé válik a kisebbek számára is min. 2k körig (ha ütés után visszalép, akkor ugyanúgy jár mint most).
Visszatérve a mi példánkra: az említett elérhetetlen klánok esetlegesen elaprózódva máris elérhetővé válhatnak, és megtörténhetne az, amit mindenki vár egy ideje, csak senki nem gondolol bele: csatázzon a top -jelenleg az említett körülmények miatt lehetetlen kérés.
A belépés maximalizálását semmiképpen nem támogatom, a fix számok mindig egy aktuális helyzet alapján születnek, akár egy év alatt változhat annyira a helyzet, hogy irreális legyen (lásd: fedezéshez a 225 katona esete).
ezzel csak azt érnétek el, hogy még jobban nőne a nagy és kisorik közötti különbség. egyértelmű nem? elősegítitek a nagyori vs kisorik elleni harcokat. tudom, hogy egy ország kockázatot vállal azzal, hogy kilépjen a klánjából, és alapítson egy egyszemélyes klánt, de ha nem érné meg, akkor biztos nem tenné ezt. ha megéri (és általában igenis meg szokta érni), akkor "óriási" a büntetés.
tény, hogy 5,5 hónapot kell várnia egyetlen országnak, viszont egy 10 személyes klánból átlagosan 400 körönként, vagyis 16,66 naponta tudna kilépni 1 személy. így egy nagy klán elméletileg kb 2 hetente meg tudna ütni 1-2 kisebb klánt.
ja, hogy vissza is lehet támadni? egy ártatlan kérdés: az esetek hány százalékában történik meg ez?

ha ez olyan nagy büntetés az kilépő országnak, akkor mégis miért csinálja ezt meg?

egyébként ahogy észrevettem, csak azok támogatják a javaslatot, akiknek nagy országaik vannak. kezdem azt hinni, hogy ezek a személyek nem látják át eléggé a kis országok helyzetét.
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool.
"

Reply With Quote