P.sz. 3737, Kyel 3. havának 10. napja, a Kéklunír órája
Frissen ébredtek, majd a reggeli elköltése (vagy saját tartalékból esztek, vagy az étkezőben a katonákkal) után egy idősödő katona (páncélt nem hord, de egy kard az oldalára van kötve, magas, a válla viszonylag széles, a mozgásán látszik a rendszeres fizikai megterhelés, az arca borotvált, a haja ősz) keres fel titeket, és így szól:
- Jó reggelt! Én vagyok az egyik, aki a tiltott terület mágikus védelmét biztosítja. Szeretném tudatni önökkel, hogy a varázslat megnyitása egy órát vesz igénybe. Miután beléptek a területre vissza fogom állítani a védelmet. Mentális úton tudják jelezni nekem, ha ki szeretnének jönni. A védelem ismételt megnyitása szintén egy órát vesz majd igénybe, ezért kérem önöket, ne az utolsó pillanatban szóljanak. A védelem megnyitása vagy lerombolása nélkül nem lehetséges kívülről a területen belülre, vagy belülrül kifelé hatni sem mágikusan, sem fizikai úton. Így ha komoly bajba keverednek, akkor is csak magukra számíthatnak. Ha úgy érzik készek az indulásra szóljanak. Addig is, ha van bármi kérdésük, kérem most tegyék fel.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
|