Thread: 05.04. Tanya
View Single Post
Old 08-28-2007, 15:36
Pepa's Avatar
Pepa Pepa is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum View Post
Ez az az épület, amire profiknak nincs szüksége. Minden második körváltásnál etetni kell a népet a piacról. Ezt a tevékenységet kezdőknek nem ajánlom.

Kezdő ország tartson annyi tanyát, ami túltermelést eredményez, és bontsa le a 14 raktárat. Felesleges annyi. Maximum 5, de én egyáltalán nem tartok raktárat.

Szóval a kulcsszó a tanyáknál a túltermelés! Minimális legyen persze, hogy éépenhogy a fogyasztott étel fölött legyen a megtermelt étel.

Az ehhez szükséges mennyiség fajonként változó (orknál és óriásnál kell a legkevesebb tanya), de az előttem szólók azt már elég jól kitárgyalták.
Ebbe azért én beleszólnék:
Piros: azoknak a tapasztalt játékosoknak nincs szüksége tanyára akik bármikor be tudnak lépni, a tanyafrees-ég nem tapasztalat, hanem játékban töltött idő függvénye. Lehetek én bármilyen profi, vagy tapasztalt, ha nincs időm akkor nem lehetek tanyafree.

Zöld: óriás: 50*1,20*1,35= 81 bála per tanya 405 bármilyen egység és lakos
gnóm 50*1,55=77,5 388 bármilyen egység és lakos
elf 50*1,3*1,35=87,75 439 bármilyen egység és lakos
ork 50*1,35= 67,5 (ami szupermarkotánnyal 439 katonai egységet etet)
Bár az elf és az ork látszólag ugyan annyi népnek ad enni, de a szupermarkotány nem vonatkotik a lakosokra, tehát összeségében több tanyára van szüksége.
Tehát messze nem az óriás a legjobb kajatermelő és a legkevesebb tanyát igénylő faj.

Last edited by Pepa; 08-28-2007 at 15:39..
Reply With Quote