Thread: 05. Épületek
View Single Post
Old 08-28-2007, 13:49
Pax Hungaricum
Guest

Activity: 0%
Longevity: 0%

Én úgy szoktam, hogy lebontom az 5 piacot.
És túlórában elkezdem építeni a 25 bányát.
Utána eladom a 10 drágakövet.
És utána elkezdek nem túlórában építeni 8 kovácsműhelyet, 8 könyvtárat, és 10 őrtornyot. (Őrtorony minden országba kell... Mert hát ki az, aki teljesen kitámad?..)
És még a maradék nyersanyagból természetesen kocsmákat.

Eddigi tapasztalataim szerint ez a leghatékonyabb. Az az 5000 arany 'veszteség' az alajén nem probléma, mert a nyersanyagod (főleg a köved) úgyis előbb fogy el, mint a pénzed. Általában 6-7 ezer aranyam megmarad, és már nem tudok építeni semmit.

Viszont ha a foglalkoztatottság gyorsan 100% alá megy (de 90% fölött marad) akkor a bányák azonnal termlenek, így sokkal hamarabb jutok nyersanyaghoz. És mire (az ekkor már 8 körön lévő) bányáim beérnek, addigra az adóból, és a drágakövekből pénzem is van.

Szóval amit megtermelsz a réven, elveszted a vámon. Megspórolsz 5000 aranyat, de annyival később is kezded el termelni az elején angyon értékes drágakövet, és nyersanyagot.

Kivéve, ha a drágakő-, és kőbányát, falamitn fatelpet feljebb nem viszed az intézőben. De akkor meg más áll le hosszú időre. Egy üres, 200 hekis oriba 75%-os morállal pénzosztás nélkül nem a legszuperebb a betelepülés.

Én inkább azt az 5000 aranyat bukom el az elején. 1 körváltás visszahozza azt a mennyiséget, és a 72 körös védelembe az bőségesen belefér, és hosszú távon nyersz is rajta, mert a termelésed hamarabb beindul.

De nyillván, ez azért egy kézikönyv, hogy aki olvassa, eldönthesse, mire van szüksége. Így a számára legmegfelelőbb taktikát válassza. Neked az jön be, nekem ez. Jó játékos vagy, meg magamat sem tartom bénának, szóval úgy ítélem meg, hog mind a kettő stratégia eredményes, és használható.

Ez jó, így színesedik ez a könyv, és maga a játék is.
Reply With Quote