Atival értek egyet. Attól még hogy a fény elöbb ér oda mint te az idő utazás. Legfeljebb ha te nem rakétahajtómű sebbeségével hanem fénysebbeséggel utaztál akkor hamarabb értél oda. Ez azért jó, mart ha nyaralni mész a marsra, akkor pár hónappal többet lehetsz ott. Szerintem a fénysebességnek semmi köze az időutazáshoz. az csak egy nagyon gyorsfajta utazási mod lenne térben, nem pedig időben.
A legkönnyebb úgy elképzelni, hogy összehasonlítod a hang sebességgel. Azt ráadásul könnyebb elképzelni, sőt akár láthatod is. megy a repcsi, elhúz elötted semmi zaj csak a burkolat keltette légáramlat, majd pár másodperc mulva beszakad a dobhártyád.

. A repcsi leelözte a hangot, de térben és nem időben.
Most ugyanezt elképzeled mondjuk egy fénysebeséggel közlekedő autóval(tudom nem reális, de reggel van). Mész este haza a kocsmából. most mivan ha átakarsz menni este az uton? Körbenézel nem jön világító autó, oké mehetsz, és átmész.
DE ha fénysebeséggel megy az autó illetve gyorsabban akkor ciki. Körülnézel, nem jön semmi, nincs autolámpafény, elindulsz és aztán paff. A jelenben elütött az auto. Aztán megérkezik a fénye is és látod, hogy a kezedben lévő sörös üveg eltört. És jól elküldöd a francba aki feltalálta a fénysebeséggel való utazást.
Az időutazást én valahogy térben és dimenziókban tudnám elképzelni, mert az baromi zavaró lehet, hogy ha többször visszamegyek akkor 4-5 sajátmagammal találkozom. Holott 1 is sok
Szerintem a fénysebesség eléréséhez és pláne az időutazáshoz is többszáz évre van még szükség.