View Single Post
Old 08-16-2007, 22:32
Pali papa's Avatar
Pali papa Pali papa is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 93%
Talking

Quote:
Originally Posted by Princ View Post
Olyan sok furcsaságot képesek a kvantumfizikusok állítani, hogy az nem kifejezés. Azt, hogy a cikkben említett kísérlet jó volt-e, mi, kívülállók sose tudjuk meg. Borzolgatni a kedélyeket viszont kitűnő.

A hírújság megfogalmazása viszont mindenképp furcsa. Ugyan hogy lehetne a fény gyorsabb a fénynél? Hiszen a foton maga a fény..

A másik, hogy a kísérlet leírásából nem következik az időutazás. Maximum egy foton teleportálása.

Így leginkább az a valószínű sztm, hogy a tudósító maga se értette, h mi történt, vagy nem tudta lefordítani nekünk.
Hozzátenném azt az egyszerű tényt miszerint bármely hír igazságtartama kétségbevonható, főleg uborkaszezonban.
Láttam egy kisfilmet egy Japán professzorról aki azt állította, hogy a víz emlékezik és attól függően hogy honnan jön más atomszerkezetet mutat.
És volt aki elhitte...
Azt is, hogy professzor... Később a szkeptikuson olvastam, egy köznséger technikusról van szó
Szóval lehet, kicsit offoltam, de azért lehetséges, hogy ez az egész hír annyit sem ér mint egy tál sült digókutyavese.

http://s1.sfgame.hu/index.php?rec=67834 Az én kicsi varázslóm...

Last edited by Pali papa; 08-16-2007 at 22:35..
Reply With Quote