Quote:
Originally Posted by monro
Jelen esetben pld nem oldalakat írok tele mások számára érthetetlen nyelvezettel, hanem leírom amit jelent:
" A 3-as javaslat csak abban az esetben jó, ha a felfedezési arányt (is) tartjuk nyilván a rendszerben és nem a felfedezett területet."
|
Monro, meg fogsz lepődni, de próbáltam a javaslatot fejleszteni az (is) nélküli irányba! Egyrészt, ekkor a felfedezési arány örökli a fentieket, az eddig felfedezett területtől, mivel ez is csak egész szám lehet. Másrészt, ha a felfedezési arányt olyan pontossággal tároljuk, mint ahogy most jelenik meg, akkor 10.000 heki felett úgy lehet indítani a felfedezést, hogy az nem növeli a felfedezési arányt! Ez neked jobb?
És próbáltam fejleszteni az (is)-es irányba is. Ami egy szorzót jelent, ami a (kiszámolt) felfedezési arányt módosítja. Mivel ez is egész szám, szintén örökli a fenti dolgokat, másrészt, elég csak egyszer összeszedni sok bányát, hogy legyen egy örökös alacsony szorzó a felfedezési arányra. Akkor is, ha később elbontja a bányáit.
A végeredmény: ha a 3-as jó úgy, ahogy korábban írtam, akkor jó, ha nem, akkor kár ragozni a témát! Ha pedig, számodra érthetelen, amit írtam, akkor kérlek, íratkozz be az általános alsóba matematikára, és végezd el! Annál egyszerűbben képtelenség leírni (legalábbis, számomra).
Paliking, a 60-asban csak annyit írtam, hogy a gond az 5-össel az 52-esben szépen le van írva. Ha már azt nem olvastad el, akkor most bemásolom:
Quote:
Originally Posted by Reaktor
És javaslom, hogy az a törpe, aki végig küzd a saját bányáival, annak több lehessen, mint aki belép egy gazdag klánba, megkap mindent, full hadisként felüti magát, aztán fedeznek még egy nagyot rajta, hogy messze megyen a sűrűtől, és termellgetve bányát keres.
|
Senki nem mondta, ismétlem,
senki (és itt most nem a Senki nevű user-re gondolok!), még én se, hogy a területen belüli bányatalálásnak növelnie kéne a felderítési arányt!