Monro (kedvéért, kicsit szájbarágósan), ellenőrizd le: ha elindítasz egy felfedezést, akkor a felderítési arány megugrik, majd, amikor beesik a felfedezés, egy kissé visszább csúszik. Példával élve, ez így alakul:
2.000 hekis ország, 50%-os felderítési aránnyal. Elindít egy 100 hekis felfedezést, ettől a felfedezési aránya 55%-ra nő, amíg be nem érkezik a felfedezett föld, mert akkor módosul 52,38%-ra. Nem pont ezekkel a számokkal, de ilyen tapasztalatom volt a saját orimmal, amikor, egyetlen alkalommal, 10%-os felfedezést indítottam. (Nem kicsit gyanús volt az arányok változása.)
Ez azt jelenti, hogy a rendszer nem a felfedezési arányt tárolja, hanem az eddig felfedezett földet (ebbe beleértve az éppen felfedezés alatt álló területet is), és a felfedezési arányt ebből számolja ki, elosztva az ország (aktuális) területével. Fegya javaslata annyiban téves, hogy a felfedezési arányt akarja módosítani, ami, a fentiek miatt, nem lehetséges, helyette az eddig felfedezett földre kell vonatkoztatni, ami azonban feltétlenül egész szám kell, hogy legyen! (Amúgy mindig is csodálkoztam azon, hogy lehet, hogy század százalékot tárol a rendszer, amikor minden más esetben pozitív egészeket tárol!)
Ebből már adódik a dolog: ha az országban 10% bánya van, akkor a felfedezett terület csökken 0,1/200-zal, azaz felfedezett terület*0,0005-tel, lefelé kerekítve (mert a rendszer, ahogy mindig egész számokat tárol, úgy mindig lefelé kerekít). Ha ez a fedezett terület 1999, akkor a csökkenés 0,9995, lefelé kerekítve 0, vagyis nincs csökkenés.
OFF: és Monro, ha kérhetlek, ne csúsztass! Szerintem nem írtam olyat, hogy minden ötlet kukába való. És, mintha Reaktor kettesére azt írtam volna, hogy korrekt.
Last edited by Életfa#2; 08-07-2007 at 04:56..
|