View Single Post
Old 08-03-2007, 21:05
Életfa#2 Életfa#2 is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Paliking: Reaktor az 52-esben szépen leírja, hogy mi a gond az 5-össel.

A 3-as pont ebből indult ki. Itt annyi tévedés van, hogy a rendszer nem a felfedezési arányt, hanem a felfedezett területeket tárolja! Így a 'kvázi 0' fedezett terület (amit a javaslat már nem csökkent tovább), 10% bánya esetén 1999 hektár, 30% bánya esetén 666 hektár, az ország területétől függetlenül. Azaz, a javaslat még a közepesnek mondható oriknak is (ami alatt a top30% közelében állókat értem, amik jelenleg valami 3.500 hekisek), ez lényegében semmi hasznot nem hoz. Miközben, egy 10k-s orinak, első körben akár egy 1 százalékpontos csökkentést is hozhat! A javaslat kizárólag az igazán nagy, sok bányával rendelkező oriknak jó - de nekik aztán brutálisan. Ráadásul, ott van az az apróság, hogy nem mindjárt a bevezetésekor, hanem csak egy-két héttel később - ehhez viszont semmit sem kell csinálni, azon kívül, hogy majd csak eltelik. (Kivárni sem kell!)

A 2-es pont forrása pedig ez. Az ottani képletet használva, egy 10%-os bányaarány 30%-kal, egy 30%-os bányaarány 77%-kal csökkenti a felfedezési arányt - ez nagyon sok! De, ha jól értem Reaktort, akkor ő símán csak bányák területét nem számítaná, szorzó nélkül. (A képlet így: ((terület - bánya)/100)^1,6*(1+2*felfedezési arány).) Ekkor a 10%-os bányaarány 15,5%-kal, a 30% 43,5%-kal csökkenti a felfedezés költségét. Szerintem ez korrekt, ráadásul, nem kell kizárólag a törpékre vonatkoztatni: más fajok (általában) nem használnak 3%-nál több bányát, az pedig csak 4,76%-kal csökkenti a felfedezés költségét.

Last edited by Életfa#2; 08-03-2007 at 21:09..
Reply With Quote