View Single Post
Old 07-31-2007, 20:21
Pettyes Pettyes is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Még este a vacsoránál megjegyzem Tömzsinek, hogy vannak azért itt is emberek, akik a szegény szolgát is számba veszik. Közben meglapogatom a gyerek hátát.
A kölyök vigyorogva fogadja a "lapogatásod", bár majd összeesik tőle.
-Ecceeer máá'n láátam hozáád hasolnlúút - mondja kissé hibás és alig érthető közös nyelven - Asz pofoozta meeg száákáács fejit mert neem áádott elííg éételtet. Azéé jövéénk ide ííszakrúú.

Az éjszaka folyamán megfogom a törpét és egy kicsit kihúzom a sátorból, ő is ázzon egy picit. A törpe meglehetősen morcos arccal alszik mikor kirángatod az esőre. Aztán igen érdekes hangzású szavakkal illet (törpéül, úgyhogy nem érted, de gyanítod, nem épp a bundádat dícséri) aztán ugyanazzal a levegővel közösre vált:
-Hogy tettem vóna hashajtót minden ételedbe te! Muszály megázatni magaddal eggyütt mindenkit?

- Büdösek vagyunk, várom már, hogy olyan helyre érjünk, ahol jól lemosakodhatok. Tudom, hogy Te nem szereted az esőt, de jó látni, ahogy zsőrtölődsz - vigyorgok a törpére.
-Zsörtölődök? Szerencséd, hogy nincs rajtam sisak, mert akkor mán a vérző orrod fognád! - a törpe még percekig puffog és morog, miközben leveti az átázott felső ruháit és becsavarja magát két takaróba. A szemed megakad a levetett ing alól elővillanó szőrös bőrén amiben számtalan szőrtelen csík rajzolódik ki. Sebbhelyek. Korbács, kard, egyhelyütt a háta közepén vagy két arasz hosszú, fél arasz széles fodros-árkos bőrcsík. Mintha szöges buzogánnyal nyúzták volna meg.

Ébredésnél a kellemetlen hangok hamar kiverik az álmot a szememből, gyorsan körbenézek, mi lehet a gond. Talán az állatok érzik a közellétem és attól idegesek, de lehet, hogy történt valami az este folyamán.

Ahogy kinézel a sátorból látod, hogy a vendégek egy része kiabál a fogadóssal a fáradt és ideges lovaik láttán. Láthatóan nagyon nincs jó kedvük és a lovak nem hajlandóak a felétek eső karámrészre jönni (a tieiteket kivéve, amik nyugodtan eszegetnek és kipihentnek tünnek).
A konyha ajtajában a szakácsot látod aki felétek int aztán kicsit arrébb mutat, ahol a kuktakölyköt pillantod meg felétek tartva egy jókora tálcával és egy vászonbatyuval a karján.

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 08-01-2007 at 08:17..
Reply With Quote