Thread: Hollószárnyak
View Single Post
Old 07-27-2007, 11:44
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

A Nagyúr kérését kissé furcsállom, de szótlanul bólintok és elindulok érdeklődni.
A fogadóstól megkérdem merre találom a grófi palotát és hogy tud-e segíteni abban, hogy ha valaki beszélni szeretne a gróffal, akkor kihez kell fordulnia (hivatalnok vagy hasonló) és mire érdemes felkészülni. (napokig várakozás, felesleges próbálkozni, elég sok "ajándék", ilyesmi. Valószínüleg eléggé jól informált a fogadós ebből a szempontból.)
A kovácsnézelődést (csak benézésest) a fogadós által megjelölt épület felé menet (kis kitérőkkel, ha pl a szomszéd utcában van a kovács mint amerre az utam visz) ejtem meg és majd onnan visszafele nézek be a legjobbnak vélt kovácshoz.

Megtudod, hogy a gróf nem messze a várostól egy birtokon lakik. De a fogadósnak fogama sincs hogyan lehet bejutni hozzá, még sose próbálta. Úgy tudja a grófot igen lefoglalja a grófság kormányzása.

Megtudakolom a pontos irányt és távolságot aztán szólok Hyas-nak és akit találok még, hogy merre indulok és becslésem szerint meddig leszek távol. A málhámból veszek ki némi élelmet (nagyjából fél napi adagot) és a nálam lévő vizes mellé egy másik kulacsot is az övemre kötök friss vízzel töltve. A szenes-olajos szütyőt hagyom az oldalamon lógni és lemegyek a szobámból. Szürkesörény-t az istállóban hagyom, de mielőtt elindulok megpaskolom a nyakát és megnyugtatóan sugdosok a fülébe. Ha a kastély messzebb van egy-két órás gyaloglásnál akkor felkapaszkodok az "utazólovamra" és elindulok megkeresni a kastélyt.
A várostól két órányira van a gróf kastélya. Kövezett út vezet arra, így könnyen odatalálsz. Egy inkább díszes, mint masszív épületet egy eléggé vastag fal vesz körül, amin egy bejárat van egy kovácsoltvas kapu formájában. A kapu mögött egy őr hely áll, és két őr.

Kényelmesen odaballagok a kapuhoz és odaköszönök az őröknek:
-Jónapot adjanak az Istenek! A gróf úr itthon van?
Az egyik őr enyhén meglepődve feléd fordul, majd gépies begyakorolt hangon megkérdi:
- Meghívó?

-Hogy mit szeretne? - nézek értetlenül az őrre.
- A meghívóját.

Értetlenül nézek és önkéntelenül megtapogatom az övemről lógó kistáskát:
- Mármint az enyémet? Nekem olyan nincs. Mire kell az?
- Meghívó nélkül nem mehet be - közi tárgyilagosan a fickó.

Last edited by Chris; 07-27-2007 at 14:32..