View Single Post
Old 03-14-2006, 15:05
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Láma
persze, nem abból kell kiindulni hogy egy varis gnóm mire képes x milliárd arannyal a zsebében, hanem hogy azonos feltételek mellett, melyik jobb, egyértelműen nem az elf, vagy a gnóm varis a jobb, mert akkor mindeki azzal játszana óriás helyett, a morált meg a jó varis úgyis megoldja, mert elitet tart, nem ijat...
Nah szóval...
Alapban az óriás a legjobb varis? Igen, ezzel senki nem vitatkozott... Ahogy azzal sem, hogy a legjobb tolvaj a fél-elf, a legjobb támadó ereje az orknak van és a legjobban az elf védekezik...
De ti egy új varis vagy tolis fajt akartok behozni, ami felveszi a versenyt az óriással/ a fél-elfel... én pedig pont azt mondom, hogy olyan már van... igaz nem annyira jó, de felveszi vele a versenyt...
A gnóm vari erőben csak pár százalékkal rosszabb mint egy óriás, míg férőhelyben jobb, így képes kiegyenlíteni a hátrányát... és hidd el lehet jó, kigyúrt varis gnómot csinálni... az elf pedig általában tolis/varis/íjászos, 90% fölötti katmorállal ugyancsak, így ő tudja pld elég jól szivatni az óriást, hisz a mágikus pajzs ad neki 30% védőt a már meglévő 20% védőjéhez képest és emellett van 40% mágia tekije is... és ugyanakkor a 40% mágia teki éppen csak 10%-al kevesebb varis támadás szempontjából, mint ami az óriásnak van és ezt át lehet azért hidalni...

A tolisoknál pedig igen, a fél-elf a legjobb, de... egy gnómból is lehet ütős tolis orit csinálni, csak tekit nem tud lopni, az ember tolijait pedig védi a faji varija (és ezzel abszolúte halálra szivat egy óriást jó pár szinten keresztül)...

Szóval mondom, mielőtt ítéletet mondasz a fajokról, inkább számold át őket rendesen, hogy mit is lehet belőlük kihozni!
És születnek emberek.