A hétvégi játékokat nagyszámban a törpe faj uralja mert számos előnye van a többi fajjal szemben.Bányái 200% al többet termelnek,alapból több a férőhelye és kiválóan alkalmas katonai célokra a rövidített képzése miatt.Kezdésnek lebontom a piacokat hogy az országom népessége elég legyen az épületek müködtetéséhez aztán az intézőben a bányákat feljebb teszem építek 10 tornyot 10 kocsmát,10 templomot(a 10 kocsma a katonai morál miatt kell a 10 templom pedig a rúnatermelés miatt) és aztán mindig annyi barakkot folyamatosan amennyi kell és elindítom a képzést. Én az első körökben katonát varázslót és ijászt képzek és az adót leveszem nullára mert a drágakő magas ára fedezi a költségeket (ha kereskedő vagyok akkor pár bankot is építek)Aztán ha bejönnek a képzések és úgy érzem van elegendő védelmem akkor elkezdem a lovasokat is képezni és körbegömbözni a szomszédos országokat.Amelyikhez elég erős vagyok azokat fosztogatom és lopom nyersre pénzre.Ilyenkor szoktam építeni néhány könyvtárat is hogy az alap tekikből írjak pár darabot mert lopni csak abból lehet amilyen tekivel te is rendelkezel.Az első pár órában tekit lopni felesleges úgy sincs senkinek.Aztán már ha kellően megerősödtem minden téren akkor ki lehet választani azt az orit akitől földet foglalunk,de még a csata előtt el szoktam küldeni felfedezni az embereket amennyire engedi(ez a negyedik helyezett területétől függ)Ezután már az ellenfelektől függ a további stratégia mert ugy kell épülni hogy ne találjanak rajtad fogást,illetve erre kell törekedni