Quote:
Originally Posted by Ati
Milyen fajt válasszak, ha békésen szeretnék játszani?
|
1 - Elf:
A legnagyobb védőértékkel rendelkező faj a játékban, fantomsereg varázslata miatt nem sokan mernek vele újat húzni, mivel ha fent van a varázslat nem lehet látni az egységeket, ergó a legkiszámíthatatlan faj.
2 - Gnóm
50%-os tekercsei miatt ugyanannyi épületben több egység elfér, több gabonát termel, mint más fajok, könyvtárkulcs varázslata miatt tekercset nem lehet tőle lopni, ami általában legjobban megkeseríti az országot.
Quote:
Originally Posted by Ati
Milyen személyiséget?
|
Egy személyiségnél szerintem a tudós a legjobb választás +5% minden tekercshez, kivéve a lakáshelyzeti. Szerintem magáért beszél, nagyobb hatásfokkal termelnek a tanyák, nagyobb védelem hadi, mágikus, tolvaj akciókkal szemben.
Quote:
Originally Posted by Ati
Milyen épületeket tartsak?
|
Magányos farkas esetén:
Elf esetében:
15-20% barakk+torony
8-10% templom
600 hektár körül max 10 db bank (ennél több nem kell feljebb sem)
kocsma 10%-tól felfele (+ működéshez nem szükséges épületek)
Gnóm esetében:
10%-15% barakk+torony (+ működéshez nem szükséges épületek)
8% templom
8% kocsma
600 hektár körül max 10 db bank (ennél több nem kell feljebb sem)
Szövetség tagjaként:
Szövetségben csak annyiban módosulnak az arányok, hogy a + épületeket a választott típushoz adjuk. Pl: Tolvajnál a felesleges épületekből kocsmák lesznek, Varázslónál templomok, Harcosnál barakk.
Quote:
Originally Posted by Ati
Egyedül, vagy szövetségben játsszak?
|
Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
Sajnos az elf faj nem nagyon alkalmas szövetségi játékra a negatív módosítók miatt tolvajlásnál, illetve varázslásnál, egyedül harcosnak tudom elképzelni, amit békés szövifelállásnál nem nagyon tudok elképzelni, illetve a szövi többi tagjával való nagy hátránya hogy felfedezéssel csak a csoport 10%-áig tud felmenni. Magányos farkasént viszont szépen csöndben elvan, a legkevesebbet támadott faj, márha fentvan a fantomsereg.
Gnóm szövibe és magányos farkasként is megállja a helyét, az Elftől picit lemarad a védelme, de még ígyis elfogadható, igaz én Gnómot inkább szövibe ajánlanék, mivel ott színesebb az élet.