en mellesleg 1etertek brown-nal, valaszoltam is am erre, meghozza reszletesen, de vmilyen oknal fogva 2 ugyanilyen topik van, ki tudja miert. es abban irtam le a piciny eszreveteleimet. nos akkor bemasolom ide, hiszen a tema tkp ugyanaz.
szoval ez a hsz 1 masolat sajat magamtol (az a topik mintha ugyis behalt volna), ime:
1. hsz:
"nekem nem nagyon tetszik a dolog, tobb oldalrol sem. de nem kotozkodni akarok, hanem a velemenyemet szeretnem elmondani.
az 1ik a "csokevenyes" fajivari, hogy csak 3szoros. nos szinte 100%-ig tuti vagyok benne, hogy ez is elegendo a leartozhatatlan ori statuszra. vegyunk 1 peldat. ugy 1500 hekinel a hadis orias hadisnak mondjuk 25k varija tudos szemelyisege es 92-94-es kmoralja, beut felfele 1 varis oriasba (akar ugyis ha nem 1enileg, hanem viszi az egesz szovit), az leesik ala szepen 5-7 korre es kb. 5k ponthatranyt beszedve. legyen ugy 50-52k varija es ugy 75-80-as kmoralja. nos 1etlen artovarit sem tud elsutni.
ha csak 3szoros is a tukor az embernel, ebbol ki lehet kovetkeztetni, hogy alig kell neki vari es az ugyanigy lecsapott varis orias sem tud majd vele mit kezdeni. nemhogy a hadisok, a varis sem. raadasul nemcsak kivedi majd az artot, hanem visszaveri azt. szoval merev tulzas csokevenyesnek hivni, mert reaktor is nagyon jol tudja, hogy boven nem kell 5szoros vedelem. szamolgatas nelkul ugy gondolom 1500 hekinel max 8-10k vari boven eleg lenne erre a celra. annyi meg ugyis van legalabb.
a masik fele meg ha a haszonszerzo tolis akciok 8%-ot csokkentenenek akkor az artok miert nem? nagyon 1szeru: 1500-2000 hekinel vagy felett mar nem igazan nagy fogas tekit lopni, a gyujtas viszont annal durvabb. jol le lehet vele gyengiteni az ellenfelet. raadasul nem lehet lehuzni a tolikat a tukor miatt. tehat ha mar nem stilusa a lopkodas, akkor a toliarto se legyen az sztem.
a tabornokok atdolgozasa kapcsan: meg miert mukodne maskepp, amikor a szorzok az osszes fajnal ugyanannyit adnak. az mar mas kerdes, hogy jo 5let ha vedelemre is adna ennel a fajnal a tabi. ezzel 1etertek, lehetne ilyen extraja. de a tabornokonkenti 4-5% merev tulzas. adjon annyit amennyit most ad tamadasnal.
igy elsore ennyit."
2. hsz:
"meg jo hogy nem a legerosebb, hiszen leartozhatatlan. sztem a tabornokos tema helyett vmi mas bonusz kene neki. a tabi rendszert hagyjuk meg ugy ahogy most van.
ilyesmikre gondolok pl (csak ugy kapasbol kulonosebb atgondolas nelkul):
pozitivumok:
- minden katonai akcioja majdhogynem meszarlas jellegu, az ellenfel katonai masfelszeres veszteseggel kalkulalhatnak a csataban meg akkor is, ha az az o gyozelmukkel jar (nem meszarlasnal)
- a meszarlas es a pusztitas +25% hatasfoku
- +20% katonai ero tamadasnal
- +10% katonai ero vedekezesnel
- +1 tabornok
- tabronokok tamadoszorzoja a vedekezesbe is beleszamitanak (ha otthon vannak)
negativumok:
- a normalishoz kepest ketszeres mennyisegu ures foldet szerez (tehat kevesebb beepitett foldet), valamint 10%-kal kevesebb foldet es javakat zsakmanyol (harc kozben a tombolasra fektetett hangsuly miatt)
- a varazslok minden varazslasnal +2% keszultsegcsokkenest szenvednek el
- a tolvajok 25%-kal gyengebbek, mint mas fajoknal (hasonloan a torpek varijaihoz)
- a tolvajok minden akciojuknal +2% keszultsegcsokkenest szenvednek el"
|