View Single Post
Old 07-11-2007, 21:09
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Meglátogatom az elfeket, mielőtt tovább mennénk és nekik adom a pénzt, Eleinte nem nagyon akarják elfogadni tőled. Mint mondják elég nekik, hogy újra szabadok és hallkan megjegyzik, hogy a kapitánytól is kaptak már pénzt, de végül csak elfogadják. valamint egy darab, az ősi fából készült deszkát, melyben talán még van némi élet, elkérek és ahova letelepednek, ott megpróbálok belőle mágiával egy cserjét csinálni, majd elültetni és némi mágiával megerősíteni.
Mikor elmondod nekik a terved mosolyognak és az egyik (szinte még gyerek) elf kis cserépedényt hoz ki az egyik kabinból. A cserépen körben mágikus szimbólumok futnak, a benne lévő pár maroknyi földben kicsiny fácska növekszik. Parányi hosszúkás levélkéi, megannyi míves elf tőr.
-A tengeristen papja hozta tegnapelőtt. Azt mondta, ha egy kis darabot megmenthet a ligeteinkből akkor megteszi. Mert a fát tápláló vizet a tenger könnyezte az égre, s az ég a földre. Helyénvaló, hogy ha tud segítsen újra életet adni a fának. Neki és a kapitánynak adtunk egy-egy ilyent - a kezében lefélformára-méretűre csiszolt, tán pallosból vágott darabból való nemesacél medál csillan. Parányi jelek vannak rajta. A szemed hamar kiveszi az elf név és családrúnák egyedi alakjait.
-Ha kell családjaink segítenek neked és nekik is. Életünkért cserében szolgálattal, ha kell élettel tartozunk.

A kapitánynak:
- Köszönöm, mindegy, hogy hajózunk e, mikor 2-3 nap múlva mennem kell.

A kapitány biccent. Nyakában az inge alatt észreveszed az elf medál körvonalait.
-Rendben. Sajnálom hogy elmegy. Jó harcos és jó társ. Ha bármikor szüksége lenne munkára - az arcán látod, hogy csak félig mondja tréfából - akkor nálunk mindig talál. Holnap elindulunk a part mentén délnek. Kíván valamit esetleg az útra? Készletek élelemből-italból? - a part felé tekint - Vagy akár egy jó lovat is tudunk itt keríteni.
És születnek emberek.

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 07-12-2007 at 14:55..
Reply With Quote