Thread: 26.01. Súgó
View Single Post
Old 07-11-2007, 16:30
sasa sasa is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
Öh sztem így rögtön az 1. mondatnak vmi hasonlót ajánlanék:
Figyelem a kézikönyvben nem szerepel minden, a játékkal kapcsolatos, szabály, ezért mielött elkezdenéd a játékot mindenkép olvasd végig a súgót!!!

(Off amúgy pár napja gondolkodtam el ezen. sztem közelebb állna a valósághoz ha nem súgónak, hanem szabálykönyv-nek hivnánk, és már csak a neve miatt is sztem több kezdő kezdene bele olvasmányként!)
Szerintem is a súgónak kell elsődleges segítségnek lennie. Ez a kézikönyv inkább akkor kell, ha pl valami eszedbejut a játékkal kapcsolatban és segítségre van szükséged. Csak fellapozod és már esetleg közelebb jutottál egy új stratégia kidolgozásához.
Mikor én kezdtem a hódot (idén január) legnagyobb segítségem a súgó volt. Ugyanis nem álltam olyan szinten, hogy kérdezzek. (a válaszok egy halom újabb kérdést vetnek fel ) Amíg a játék főbb vonásai és alapvető dolgok nem tisztázódtak bennem, addig olvastam a súgót. Persze azután se hanyagoltam, csak már célzottabban tértem ki egyes részekre.
Mi történik akkor, ha pl egy újonc először találkozik ezzel a leírással, mint a súgóval? Kell-e ennek a könyvecskének minden részletet tartalmaznia a súgóból?
A súgót nem nevezném szabálykönyvnek, mert effektíve nem sok szabály van benne. Ellenben, ami nincs benne, az már lehet szabálytalan...
Reply With Quote