Dragi én nem értek egyet veled ebben, Miért vinnéd bele a társaidat, egy valószinüleg vesztes háboruba??? tudom ez csak egy játék, de mégse logikus döntés. a menekülés számomra nem elfogadható dolog. Nem hagyunk hátra senkit, emiatt már rugtunk ki tagot a szöviből, mert szabira menekült... Ilyen esetekre van a diplomácia, ami legalább olyan fontos stratégiai eszköz mint a sereg, a hadisarc jó eszköz lenne egy esetleges nagyobb veszteségtől megkimélni magadat és a társaidat. tudom, hogy konokul harcolsz, és inkább elherdálsz 1mrd-ot egy elvesztett háborúra, minthogy kifizess 100milliót, de mint mondottam sztem ez hülyeség.
Quote:
Originally Posted by Pomi
Még egy játékszabály, ami annyira ingatag lábon áll, tele van kiskapuval. Nem látok rációt abban, hogy ez a játékba surlódás mentessen beilleszkedjen és részese legyen.
|
Hát nem tudom, ha jól van megcsinálva a szabály, akkor minimális kiskapuk vannak. Synkel aggályaira volt már felvetés is.
összeszedném azokat az ötleteket amik nekem is teccettek (esetleg sajátok):
-A támadott fél kérhessen csak hadi sarcot, így kiszürve a mániákusokat.
-a hadisarc mindenkép egy hosszabb lejáratú mnt-vel járjon együtt.
-Feltétele legyen a Hadüzenet, és sikeres katonai támadó akció! (sztem mindenkép kell a katonai akció, 1. a topos leutalások ellen, 2. mert hadisarcot valóságban is háborúk után fizettek, 3 ezzel a tolik könnyen visszaélhetnének a távolságuk miatt.)
-Mértéke legyen maximalizálva: terület nagysága szerint illetve az ország összvagyonának 20%-a (de akkor itt minden ingóság számit az utolsó katonától, a piacon lévő mrd-okig) a 2érték közül a kisebb a mérvadó.
Egyelőre nem látok kiskapukat. újrázás elött így nem lehetne átadni dolgokat a 20%-os max miatt, még nagy hekin sem. Leutalni a topból pedig bonyolult és hosszadalmas lenne így. tudatosan sarcoltatni is nehéz lenne,a támadóság miatt. Le 0-ázni orikat megint nem lehetne a 20% miatt.
Ha a heki alapú korlátozást jól átgondoltan szabjuk meg akkor az se fog előfordulni,hogy olyan jelentéktelen lesz mint a vérdíj.