View Single Post
Old 07-10-2007, 19:15
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

sztem 2 összetevőből kéne állnia a mértékének korlátozásának:
1. függjön az országok nagyságától és a háború hosszától (nem a napokat hanem a csaták számát értem ezalatt), így harc nélkül nem lehet sarc.

2. az ország vagyonának a 10 vagy 20%-a legyen a maximum értéke. ebbe beletartozna:ugyebár az arany, a piacon lévő áruk pontos értéke, illetve az országban lévő összes rúna, drágakő, a nyersanyagok (fegyver, gabona is) raktárkapacitás feletti része illetve a tekercsek 20k db szám feletti része, és a katonák férőhely feletti része szintén ide esne.

Sztem ez a 2 kitétel pontosan korlátozná a hadisarc mértékét. A 2. beszabályozza hogy ne lehessen kisemmizni egy országot és reális határok között tartsa a dolgot, viszont az eldugott tartalékokat is beleszámolja. Emelett ha az 1. kitételt pontosan kidolgozzuk akkor lényegében, korlátozva is lenne a visszaélések ellen.

Úgy gondoltam, hogy a 2érték közül a kisebbik a számit mindig. vagyis kisorikból ne lehessen kisajtolni óriási sarcokat (még ha több millió tekije van akkor se), mert a károk ott jelentéktelenebbek. És ne lehessen max sarcot kérni 2sereg után sem.

Reply With Quote