Az egymással szövetségben álló klánokat klánszövetségnek nevezem.
A klánszövetség (röviden klánszövi) klánjainak tagjai
-földleadás nélkül alapíthatnak új klánt vagy léphetnek át szövetséges klánba.
-karavánt indíthatnak más szövetséges klánban lévő országnak.
-szabadon cserélhetnek információt egymással
Ötletem lényege ennyi. Ha megvalósulna az ötletem, akkor két 1A-s problémán is segítene.
1. Nem kell senkinek csak azért földet vesztenie, hogy klántámadást tudjon indítani. Jelenleg sokszor csak azért kell ki-be lépkedni, hogy megközelíthető legyen a kiszemelt ellenfél. Viszont ez egy idő után annyi földvesztéssel jár, hogy már nem éri meg a klánból kilépni.
2. Nagyon gyakori az 1A-ban, hogy egy nagyobb létszámú klánból kilép pár ország és új klánt alakít. Ilyenkor mindig fennáll a gyanú, hogy az anyaklán utalásokkal, információval segíti a kisklánt. Mivel az utalást karavánnal legalizálnám és klánszövi esetén megengedném az információk átadását, megszűnne egy elég gyakori JKSZ.
Javaslatom nem okozna olyan drasztikus változást, mint Monro szerintem jó javaslata az 1A alszövetség topicban (
http://forum.queosia.com/showpost.ph...&postcount=139), így talán többen támogathatják.
Ötletem megvalósítását így képzelem:
1. Bármelyik jelenlegi klán vezére nyilatkozhat arról, hogy klánszövit hoz létre. Evvel a nyilatkozattal a klánszövi megalakult. A klánba tartozó összes ország tagja lesz a klánszövinek.
2. Ha valaki belép egy olyan klánba, amelyik klánszövihez tartozik, akkor a belépő automatikusan a klánszövi tagja is lesz.
3. Ha valaki kilép egy olyan klánból, amelyik tagja egy klánszövinek, akkor kilépésével a klántagságot elveszti, de nem veszti el a klánszövi tagságot. Tehát lehet SZK-s ori is klánszövi tag.
4. Ha egy SZK-n lévő klánszövi tag ország új klánt alakít, akkor az új klán automatikusan a klánszövi részévé válik. Ehhez a klánalapításhoz nem kell földet leadni.
5. Nem kell földet leadni a klánba lépéshez azon SZK-s országoknak, akik tagjai valamelyik klánszövinek és saját klánszövis klánba akarnak belépni.
6. 1A-n kívül utoljára 2000-ben voltam szöviben. Így nem igazán ismerem a karavánt, de gondolom, az alsóbb szintek mintájára megvalósítható lenne a klánszövi klánjai vagy esetleg a klánszövi különböző klánban lévő országai közötti karavánozás VIP esetén.
7. Engedélyezném a klánszövi minden országa közötti információcserét (gömbök, épületlista, klán taglista, stb.). Jó lenne esetleg egy külön klánszövi fórum vagy a jelenlegi klánfórumot közösen használhatná a klánszövi minden tagja.
8. Klánszöviből kilépni csak úgy lehet, hogy
- valaki kilép klánjából és olyan klánba jelentkezik, amelyik nem tagja a klánszövinek. Természetesen ilyenkor földet kell leadnia a belépéshez.
- valaki elhagyja az 1A-t.(lefordul, anarchba kerül, töröl)
9. Természetesen a egy klánszövihez tartozó országok semmilyen módon sem támadhatják egymást.
10. A klánszövit egy tartós kapcsolatnak gondolom. Ezért valósítanám meg úgy, ahogy leírtam. Nem engednék meg semmiféle más módon csatlakozást a klánszövihez, csak úgy, ahogy leírtam. Így biztosítható, hogy ne csatlakozhasson valaki csak azért, hogy megtakarítson földleadást.
11. A klánszövi tartósságát növelné, hogy bár földet nem kell leadni klánszövis klánhoz való csatlakozás esetén, de az ország szövitörténetébe beletartozna minden klánba való belépése. Így, ha elhagyja egy ország a klánszövit, akkor sok földet kéne leadnia, hiszen már sok klánban volt.
Nézzünk egy példát. Az A nevű klán 10 országból áll. Szeretnének együtt maradni, de együtt nem tudnak klántámadni. Ha 2 országot kizárnának a klánból, akkor ellenfelük mellé kerülnének a pontlistában. Ha aztán ez a két ország vissza akar kerülni klánjába, akkor földet kell leadniuk. Ez a két ország rosszul jár azért is, mert nem részesül a klántámadás sikeréből meg azért is, mert a visszalépéshez földet kell leadnia.
Klánszövi esetén az A nevű klán vezére klánját klánszövivé alakítja. Kizárja a 2 tagot, akik így SZK-ra kerülnek, de tagjai maradnak a klánszövinek. A klánban maradt 8 ország a kiszemelt klán mellé kerül és indíthatja a támadást. A kilépett 2 ország néhány kör eltelte után földleadás nélkül visszaléphet klánjába, hisz klánszövi tagságuk megmaradt és olyan klánba jelentkeznek, amelyik az ő klánszövijükhöz tartozik.
Másik példa. Az A nevű klán 10 országból áll. Úgy itélik meg, hogy három hadisuk több sikeres klántámadást indíthatna külön klánban. Ezért klánszövit alapítanak, a 3 hadis országot kizárják a klánból. A 3 ori közül az egyik új klánt alapít (B klán), természetesen földleadás nélkül. A másik kettő pedig jelentkezik ebbe az új klánba, szintén földleadás nélkül, hiszen azonos klánszövihez tartoznak. A 3 ország máris indíthatja a klántámadást. A 3 ország hosszabb távon nem életképes, mert gazdasági épületet nem tartanak. Ezért a 7 országból álló A klán karavánnal tápolja őket. Így hárman együtt több sikeres klántámadást is indíthatnak piacon keresztüli JKSZ-s utalások nélkül. Ha már nincs a közelükben ellenfél, akkor akár visszamehetnek régi klánjukba földleadás nélkül vagy kívülről felvesznek egy tagot, aki így csatlakozik a klánszövihez és így már 11 tagú lesz a klánszövi, vagy egyikük kilép és megalakítja a C klánt és akkor már 3 klán tartozik a klánszövihez.
Egyelőre ennyi.