Quote:
Originally Posted by Gyula
Ez egy érdekes kérdés, akinél sok tekercs van az azért rakja ki a piacra hogy ne lopják el töle. Olyat meg még nem láttam, hogy valaki az ország működéséhez szükséges 8-12k tekit kirakja a kopás elöl a piacra.
Másrészröl ha valaki ki is rakja, az miért kiskapu? Az egy olyan lehetőség ami bárki előtt ott van, szerintem még csak nem is szabálytalan. Mert ugye a piac nem tárolásra való, de semmiylen szabály nem tiltja hogyén piaci ár fölé tegyem a portékámat, mert ne mvagyok hajlandó olcsó pénzért elkótyavetyélni, ha vissza jön a piacrol kirakom ujra drágán, egycer majd csak elviszik a piacrol az általam kért áron is.
Erre való a piac, kereskedésre
|
pedig szokták, a lakitekin kivül mindet ki lehet rakni eladásra amin megveszik és visszavenni kv után. a kopást ezzel minimálisra csökkentve. van amikor persze besül a dolog, mert nem stabil a piac,vagy ép szükség van a tekire, mert seregjön, de általában az 5% kopás helyett értékben bukik olyan 0,1%ot, ami azért hasznos dolog. most itt nem feltétlen a nagymennyiségü tekire gondoltam, amúgy. De Lacqa is leirt még 1 dolgot ahol a tekikben kerülik ki a rendszert.