Thread: Piac Adó
View Single Post
Old 07-02-2007, 23:37
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Hmm érdekes visszaolvasgatni a topicot. Hát én vhol Reni és monro között állok. a piaci adóztatást még mindig hülyeségnek tartom ezekben a formákban, de az ok ami miatt született az ötlet, vagy legalábbis amit monro irt szerintem is helytálló gondolat.

a 4,2mrdos ötlet szép és jó, csak a piaci ár olyan képlékeny, hogy csak gyilkolná a piacot és sztem olyan bonyolult lenne a rendszer felöli része a mp-enkénti változások miatt, hogy erőforrások se birnák. Ráadásul könnyedén lehetne utalgatni hisz a legnagyobb fogót is felvásárolhatná 1ország
Amúgy a piaci igazságosság terén Hát vannak dolgok amiket nem tudsz megtenni, de nem folynék jobban bele.

Igazat adok Reninek, alkalmazkodni kell az adott helyzethez, de ha már való életbeli példát hozol arra itt egy másik:
Mi alkalmazkodunk a törvényekhez, vagy azokat finomitják hozzánk???
Hát a megoldás a 2között. igen alkalmazkodni kell a törvényekhez, de mégis módositják őket. kiskapukat szüntetnek meg, korlátoznak visszaéléseket folyamatosan. Minden rendszerben szükséges a változás, hogy mindig a lehető legjobban müködhessen. Kis történelem, csak mondjuk az Igazságos Mátyás király sem változtatott semmin??? dehogynem pl adóreformot hajtott végre, az addigra már könnyednén kicselezett adófajtákat kicserélte újakra. Lezárt egy csomó kibúvótt az adó alol. Pontosan ilyen okokból támogattam anno a piaci tekercskopást is. Végülis az is csak egy kibúvó.

Last edited by Kutyuleee; 07-02-2007 at 23:40..