Quote:
Originally Posted by monro
Ez bugyutaság. Egyáltalán nem érinti ez a javaslat a "kicsiket"...
Nekem tetszik, sőt korábban volt pár kísérletem hasonló "adóztatásra", de akkor is azok voltak hangosabbak akik nem látják át miért is kellene.
* azért kellene, hogy a nagy piaci "zsonglőrök" akik annyira gazdagok, hogy kényük kedvük szerint felvásárolnak egész piacokat és ezután esetleg még "utalnak" is azoknak akik számukra kedvesek, ne csak annyit "bukjanak" a dolgon amennyit normál piaci áron alátesz a csoport.
Én támogatnék ilyesmit akár ebben a formában is, de nekem kidolgozottabb javaslatom volt már korábban is ezügyben. Mivel az nem nyerte el a többség tetszését hát támogatom ezt hátha...
|
monro félreértesz, a kicsik alatt nem azokat értem, akiknek van pár bányájuk és ezek termelését mindennap eladják, mert őket nem érinti...hanem azokat értem ezalatt, akiknek van tartalékuk, de messze nem annyi, mint a "zsonglőröknek".

és ezek az emberek, akiknek van annyi tartalékuk, hogy élni és normálisan haladni tudjanak, azok is szívnának ezzel, mert azért nekik is van pár száz milla esetleg 1-2 mrd tartalékuk és azt az árút, amiben tartják nem fogják olyan áron kitenni, hogy eladják, mert féltenek ennyi pénzt benntartani, tehát vagy kiépítenek egy olyan bunker orit, hogy bennt tarthassák anélkül, hogy attól féljenek, hogy bárki lefosztja, vagy kiteszik olyan áron - és ez az a módszer, amit használnak inkább - hogy ne adják el és haza jöjjön.
amúgy amire te gondolsz azzal én is egyet értenék, mert szerintem is azok, akiknek 200 mrd-jük van, azok esetleg adózzanak is már, igaz nem 7%-ot, hanem talán 1-et de ez nem a megfelelő módszer, mert így kitudnák kerülni az adózást, tehát módosítani kéne