Thread: Hollószárnyak
View Single Post
Old 06-14-2007, 11:37
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Nyeglén végignézek a társaságon, van-e velem "egy ivású", aztán Vylia asztalához megyek és szó nélkül lehuppanok mellé. Rámosolygok Vyliára majd ráemelem tekintetem a szurtos képűre, közben pedig megropogtatom a nyakamat előbb balra, aztán jobbra.
- Zavar a jelenléte - közli veled a fickó szenvtelen hangon.

ui.: egy ivású = majdnem olyan erős és szép mint én
Te vagy a legnagyobb darab emberke a fogadóban, bár köztük is akad erős alkatú.

A fickónak:
- Kírsz ögy hatalmas maflást? (nézek rá rezzenéstelen)
- Egy hölgy jelenlétében ne rendezzünk verekedést. Intézzük el ezt, ahogy illik: párbajjal - azzal leveszi az egyik kesztyűjét, és eléd hajítja.

- Nucsak ögy móka möster. (mosolyodom el) Hul s mikor?
- Holnap hajnalban a temető mögött - mondja, majd kegyetlen mosolyra húzza a száját - Hozzon segédet. Remélem ismeri a Kódexet - közli kissé gunyorosan.

- Nem írek rá hulnap, lögyen inkább must. A kóódeexet meg lesz@rom. Ín Farkas vagyuk, a keleti vadon oruszlánja, Razdag város arénájának kítszeres bajnoka, a Tirimi Gyűző, Véreskezű Naravik legyűzője, és még sorúlhatnám. Ha völem akarsz küzdeni, köres mögfelelű helyet, mondjuk ögy arínát. Temetű mögé csak a suttyú kíses parasztok járnak. (kiköpök a földre)
Épp fegyvert rántana, mikor Quintar mellől feláll a nagyúr, és Hyas kíséretében oda megy hozzátok.
- Itt nem lesz semmiféle verekedés vagy párbaj - forditja Hyas, közben a nagyúr mögött láthatóan megsűrüsödnek az árnyak, és lehül a levegő körülöttetek.
- Ha a hölgy az urakkal akar lenni - Hyas fordít tovább, a nagyúr beszéd közben rád néz - akkor legyen.
A nagyúr megjelenése (hóhaj, nemes arcél, drága öltözet, a homály a háta mögött, stb) ledöbbenti a két férfit.
Vylia ezt kihasználva megszólal:
- Visszavonulok a szobámba - közli, majd mielőtt bárki megállíthatná elsiet.
A kihívó farkasszemet néz a nagyúrral egy darabig, majd halk idegen csengésű feltehetőleg szitokszavak kíséretében távozik a társaival együtt. Szinte az egész fogadó kiürül, gyakorlatilag csak ti maradtok, meg még hárman egy másik asztalnál.

Mikor távozni készül a kis páva, én is oda mondom neki azt a pár válogatott szitokszót gorvikiül, amit még az arénában tanultam el.
A fickó visszanéz a vállafelett, és visszaszól.
(Ment egy zöld.)

Bánkodóm az elszalasztott lehetőségen, hogy pofán verhettem volna egy ilyen kis mitugrászt, de ez van. Egyenlőre maradok az ivóba, de nem iszok sokat, mert örködni fogok.

Last edited by Chris; 06-14-2007 at 11:54..