Quintar-nak megköszönöm a lehetőséget és "meggyógyíttatom" magam vele. Mikor közli, mi legyen a "fizettség":
-Igyekezni fogok, de lehetőleg ne köztem és az ellen között ugrálj majd és ha azt kiablálom, hogy a földre, akkor gyorsan hasaljj el, mert valószínüleg a fejed felett fog elrepülni valami éles-hegyes és egészségtelenséget okozó tárgy. - közlöm félig vigyorogva, amennyire az égett feszülő arcom engedi.
Az Alcarai fogadóban:
Az őrködést úgy oldom meg, hogy a nyitott szobaajtónkból figyelem a Nagyúr szobáját. Ha zajt hallok a lépcsők felől akkor bentebb lépek és résnyire csukom az ajtót (nyikorgás ellen gondosan beolajozom a zsanérokat.) és úgy lesem ki az. Az ajtó alsó réséhez egy karóból (málhából) eszkábált éket illesztek amit a csizmámmal tartok, hogy ha valaki rám akarná vágni az ajtót azt ne tudja megtenni. Legalább egyik kezem mindíg valamelyik fegyveremen.
A többiek leolvashatják az arcomról, hogy bár igyekszem közönyös képet vágni, de nagyon ideges vagyok amióta a városba léptünk és megláttam az első színes selymekben parádézó olajosképű fickót.
|