06-13-2007, 12:38
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Régebben nagyon sokat játszottam a Diplomacy nevű társasjátékot. Ebben 7 európai nagyhatalom harcol egymással.
A játék valahogy úgy zajlik, hogy van egy diplomáciai időszak, mondjuk 1 óra, vagy 1 nap, vagy akár 1 hét. A diplomáciai időszakban mindenki olyan egyezséget köt, amilyent csak akar. Lehet írásos megállapodást kötni, lehet kémkedni, lehet félrevezetni(X meg akar támadni), stb. Tárgyalhat, egyeztethet mindenki mindenkivel.
A diplomáciai időszak lezárásakor jönnek a hadműveletek. A hadműveleteket mindenki leírja 1 papírra, majd közösen kiértékelik a hadműveleteket a szabályok szerint.
Utána megint diplomáciai időszak következik. stb.
A legfontosabb, hogy bármilyen egyezséget kötsz egy másik nagyhatalommal, nem vagy köteles megtartani. Ezekután természetesen azokat a megállapodásokat fogják a játékosok betartani, amely mindkettőjük közös érdeke.
Valahogy így van ez a hódítóban is. Klánok közötti MNT addig fog tartani, ameddig mindkét klánnak jó. Ha valamelyiknek már nem jó, akkor az MNT meg fog szűnni, bármennyire is jóban voltak korábban. Van, aki becsületesen felmondja az MNT-t, van aki meg nem. De ez a lényegen nem változtat. Az MNT addig marad, amig mindkét félnek jó.
Állításomat az utobbi idők topos csatái szerintem igazolják.
ui. Ez most nem kritika akart lenni, hanem csak egy megállapítás.
|
Életre való játék 
Sztem ez tör be a hodba is...
ÉS az ideologiával rendelkezök, a lovagrend szabályai, a becsület, stb, az erkölcs.. eg ilyenek mindig felszólal és akkor jön a vita..