Quote:
Originally Posted by Steve
Tapasztalt hétvégi őrültekhez lenne pár kérdésem:
Nagyon sok ismerősöm kapja fel a bakit hétvégenként mostanság és kezd megfogalmazódni a gondolat hogy el káéne komolyabban kezdeni hogy jövőre mondjuk haverral elmenjek a kinizsire
Kérdés: milyen cuccok kellenek feltétlenül a kezdéshez? Mik ajánlatosak? Mennyire érdemes olcsó dolgokat venni illetve mennyivel jobbak a drága márkák? És milyen távolságokkal érdemes kezdeni?
|
Én nem kezdenék Kinizsivel. Ha azzal kezdtem volna, valószínüleg hatalmas csalódás ér, és nem folytatom. Mint legrégebbi túra, az *A* teljesítménytúra, és bár még csak kísérőként voltam rajta, igazából így se fogott meg.
Vannak kisebb, akár azt is meg merem kockáztatni, hogy családiasabb túrák (a mai például kifejezetten tetszett, a végén kis vacsi, meg valami élőzenére is hangoltak, de azt nem vártuk meg

). A Tojás 20, amivel tavaly Cassandra és én keztük az évet, például ideális kezdő túrának: van ellátás szépen, nagyon eltévedni se tudsz, vannak sokan is, akik segíthetnek, ha gond lenne, de mégse olyan tömött sorok mennek, hogy azt hiszed, hogy robbanás volt Pakson, és emiatt mindenki menekül...
Cuccok... hát vegyes... Én vettem olyan "év túracipője" szlogennel hirdetett cipőt olcsó helyen, ami kb 3 hétvégét bírt ki, utána kettétört a tapla. Csak hétvégi használat mellett. Úgyhogy én mindenképp egy sportoltot, vagy túraboltot javasolnék. Kell egy jó cipő vagy bakancs, egy jó hátizsák, aztán a többi majd kialakul.

Észre fogod venni, hogy mi az, amit esetleg nem bírsz, és érdemes miatta egy jobb fajtába beruházni.