View Single Post
Old 06-08-2007, 15:56
wand wand is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

akkor lássuk ajavaslatodat:

Quote:
Originally Posted by -Fegya- View Post
Megint támadt egy ötletem. Úgy érzem, egész jó!

A felfedezéssel kapcsolatos egyik probléma, hogy a pontlistában nagyon nagy szakadékok vannak, Ezeket a szakadékokat egyéni harcokkal nem lehet áthidalni a nagy távolságok miatt. Igazán a klántámadás sem segít, hiszen klántámadással is az üldözők csak egymástól tudnak földet elvenni és csak annyi változik, hogy mások fognak a szakadék szélén állni. A felfedezés pedig megfizethetetlenül drága.

Ötletem a probléma megoldására:
Minden olyan ország kapjon felfedezési bónuszt, amelynek a
-hozzá legközelebb álló,
-nem szövetséges,
-nála nagyobb területű ország
területe jelentősen nagyobb.

Ennyi az ötlet.

Így a nagy szakadékokat a szakadék alján álló országok felfedezéssel csökkenthetnék.

Azért írtam területet és nem pontszámot, mert a pontszám könnyen manipulálható, a terület viszont nem. Az 1A top 50 országának megbecsültem a területét (pontszám * 0.02104) és megnéztem a szomszédos országok körtávolságát. Ez alapján úgy tűnik, hogy akkor lenne célszerű bónuszt adni a felfedezésre, ha a nagyobb területű ország legalább 500 hektárral nagyobb.
A bónusz lehetne 500 hektárnál 0%, 1500 hektárnál 100%, köztük egyenletesen változva. azaz

10 hektáronként 1%-t növekedne a bónusz.
A jelenlegi felfedezési képlet úgy módosulna, hogy a felfedezési bónusz százalékával csökkenne a felfedezés katonaigénye és pénzigénye. Természetesen 225 katona alá nem csökkenhetne a katonaigény.

A többi csoportban fogalmam sincs, hogy milyen paraméterek lennének jók a bónuszra.
és egy pár észrevétel hozzá:

Quote:
A felfedezéssel kapcsolatos egyik probléma, hogy a pontlistában nagyon nagy szakadékok vannak
HOL??
megnéztem a pontlistát, az 1/A 18. helyig egy db szakadékot se látok.
onnan van egy azaz EGY db 140k-s "szakadék"
és még el is hinném, hogy ez bizony nem küzdhető le.. HA ott látnék sorakozni 860k- vagy 20 orit akik képtelenek lennének leküzdeni.
da nem látok!
ott van 2 ori 1 klánból, nem tudnak haladni?? miért? klánban ott van felettük egy másik klán akikre pontosan 3 hétnyi katonaképzássel tudnának rállni! nem nagy áldozat azon a szinten.
beütnék? ki lenne felettük? 2 db termelő törpe.. gond lenne nekik? nem. szépen haladhatnának felfelé..

tehát egyedül ez a 2 ország előtt van "szakadék" ha akrják megoldják.

jéé van még 1 szakadé: a 12. helynél, Arwyl felett 120k..
gondolod ez gond lenne neki ha AKARNA feljebb menni??
megmondom NEM. ot vannak felette Sergék törpéi bankos orija, gondolom kaja termelőjük is van, tekit is írnak nem kevéssel, bármelyiket be tudná ütni ha AKARNÁ
és ne mond nekem, hogy pl Arwylnak az a 120k leküzdhetetlen távolság lenne, Suzy védelmében szerintem milliós nagyságrendben fokoztak egységeket, gondolod 600k gond lett volna neki, egy felugrásért?? nem egyáltalán nem lett volna gond, csak 1. "jajj ott vannak az orkok, még beütnek ha oda megyek..", 2. "hiába megyek oda, úgyis ütés előtt elfokoz.." ez az ucsó talán érthető indok, de meg se próbálja! mert nem akarja. pedig feltételezhető Sergénél az éberség az elmúlt pár hónapban némileg csökkent..

tehát mindkét "szakadékot" át tudják ugrani a szakadék allján álló orik ha akrják.
ezen kívül lát valaki szakadékot?? szóljon bátran.

és még egy pár dolog:

Quote:
Ez alapján úgy tűnik, hogy akkor lenne célszerű bónuszt adni a felfedezésre, ha a nagyobb területű ország legalább 500 hektárral nagyobb.
A bónusz lehetne 500 hektárnál 0%, 1500 hektárnál 100%, köztük egyenletesen változva. azaz
ebből tudod mi lenne?
2 mnt-s klán álldogálna a "szakadék" allján és felváltva küldenék fel felfedezéssel az orijaikat, mert ezestben, mindig van 1 nek lehetősége fedezni
és ide még hozzátenném, hogyha valaki a pontlistájára néz és le fel 20 ori MNT-s akkor könnyen érezheti magát a "szakadék alján", de asszem ez legyen ő problémája ha párat felmond minden bizonnyal képes lesz haladni..

és elnézést ha bántó a hangnem, de:

Quote:
Természetesen 225 katona alá nem csökkenhetne a katonaigény.
ha valakinek az az ötlete támad, hogy BÁRMILYEN OKBÓL 10-20k-s országok 225 katonáért fedezhessen fel kissé felmegy a vérnyomásom!

Last edited by wand; 06-08-2007 at 16:18..