Lehet itt beszélni a felfedezésről, meg hogy csak a törpére vonatkozzon mert ő a legrászorultabb. Igen, valóban a törpe a legrászorultabb, de abba is bele kell gondolni hogy adott egy 100K pontos szakadék amit csak fedezéssel lehet áthidalni. Te nekilódulsz a fedezésnek mondjuk heki/2000 kati áron és 1 max fedezés után azt veszed észre hogy ez az arány kb heki/2500 katira módosult. Nosza, gondolod akkor újra képzés aztán fedezés. Röpke 1000K kati és mehet az újabb fedezés ami után megint sokkal több lesz a kaonaigény. Pár év és már át is vergődtél a szakadékon

Eközben azok, akik miatt elvileg főként be lett vezetve vígan termelgetnek és élik világukat. Holott elvileg pont miattuk lett elsősorban létrehozva ez a rendszer, ami szerintem kicsit irreállis a katonák számát tekintve egy idő után.
Ennél fogva nem hinném hogy az lenne a megoldás hogy a törpöknek bányát biztosítsunk mert attól nem fognak megoldódni a gondok, legfeljebb lesz egy kis könnyítés.
Ha épít bányákat akkor kifigyelik és újra leütik és minden megy előlről, közben csak mennek a katonák a bányák fedezésére.
Ha már ennyire a törpök vannak napirenden akkor lehet hogy célravezetőbb lenne egy védelmi% növekedés a bányák területből elfoglalt arányával egyenes arányban nőve. (de szép mondat

)
Persze ez a plussz védekezési% egy adott % után nem nőne.
Én érintett vagyok ebben a szakadék dologban és nem kellemes hónapokig termelni aztán fedezni és tudni hogy legközelebb sokkal több kell. De persze biztos jó ez a rendszer is valakinek

Jó lenne olyanok véleményét is hallani ez ügyben akik a szakadék alján vannak és nem tudnak kit ütni csak fedezni...