View Single Post
Old 06-06-2007, 18:06
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

A kopogtatás hallatán megkérdezem ki az, aztán engedélyt adok, hogy belépjen.
-Meríín vagyok Úrnőm!
Benyit és meghajol feléd (utánozva az alázatos tiszteletadást) és úgy folytatja:
-Úrnőm! Egy úr van odalent aki nemesenszületett Hayim Mikolar on T'laloc követének mondja magát és kér találkozz urával a város egy előkelő vendégházában ebéd idején.

- Kérje el tőle az írásos meghívást, hogy válaszolhassak rá - utasítom.
-Értettem Úrnőm! - kihátrál és becsukja az ajtót.
Alig párperc múlva kopog ismét és átnyújt az időközben odaérkező Feran-nak egy zöld selyemszalaggal átkötött tekercset.
Feran megvizsgálja majd odaadja neked :
-Nincs veszély Asszonyom.
A tekercsen paráni ólom függőpecsét van, maga az irat finom, drága papírból van.

Elolvasom a levelet, és válaszolok rá.
A levélben Mikolar on T'laloc az egyi helyi nemesi család feje hív meg "ismerkedés és a családok közötti jó kapcsolat kiépítése" céljából a város Arany Harida nevű vendégházába, a mai napon ebédre, mert mint írja, szerény hajlékuk nem kellően megfelelő most egy Nemesenszületett vendéglátására.

Mit válaszolsz?

Egy másik famor meghívását nem illik visszautasítani, így termézetesen azt válaszolom, hogy örömmel elmegyek, és köszönöm a meghívást (persze ezt mind a szokásos cirkalmas megfogalmazásban). Átadom a levelet Meríínek, hogy adja tovább, valamint utasítom, hogy szóljon Ferannak, hogy beszédem van vele.
Mikor Feran megérkezik közlöm vele, hogy meghívást kaptam, és szóljon erről azoknak, akik a kormányzóhoz kísértek.
Meríín elviszi a válaszodat majd újból őrségbe áll.
Feran:
-Felkészítsem a kíséretet?

Ferannak:
- Természetesen.
Pár percre távozik, majd visszatér a megbeszélésre a vékony kísérőtökkel együtt. A megbeszélés után elköszön és megy intézni a dolgait.
Dél előtt fél órával jelentkezik nálad és jelenti, hogy a kíséret készen áll.
A fogadó előtt arany harida címeres hintó áll és a kísérő katonákon is ugyanaz a címer van. A jelek szerint a vendégház ügyel a meghívottak kellő fogadására.
Íshar, Meríín, Feran a rangidős pietor, a vékony férfi és még három pietor áll készen, hogy elkísérjen.

Mire Feran szól, hogy minden indulásra készen, én is összeszedelőzködöm, és levonulok a kocsihoz. Aztán megyünk.
A hintó messze nem akkora mint a tegnapi kocsi, de jóval finomabb kidolgozású. Ismét a belsőváros felé mentek, de ezúttal nem olyan sokat. A belső falon belül elkanyarodtok és egy kis téren áll meg a kocsi. A téren kicsiny, de nagyon szép, delfint mintázó márvány szökőkút csobog.
A teret egyértelműen az Arany Harida uralja, egy jókora négyszintesnek tűnő épület, csiszolt kőfalakkal, gyönyörű faragványokkal. A kapu előtt tuctnyi szolga sorakozik egy kék szőnyeg két oldalán. A szőnyegen középmagas, nemes vonású, fakóhajú férfi álldogál. Kék egyszerű szabású, de nagyon finom anyagú ruhát visel, oldalán dísztelen hüvelyben másfélkezes keskenykard. Mikor odaérsz egyenrangúként köszönt:
-Hayim Mikolar on T'laloc vagyok, a T'laloc család feje és parancsolója, Toron Nemesenszületettje, a Császári hadak ezernagya. Üdvözöllek és általad üdvözlöm családodat nemesenszületett.

- Örömömre szolgál találkozni Önnel nemesenszületett Hayim Mikolar on T'laloc, a T'laloc család feje és parancsolója, ki Toron nemesenszületettje, és a Császári hadak ezernagya - szavaimat a hagyománynak megfelelő mozdulatok kísérik - Iliry-el vagyok, a nemesenszületett Kwithriat Delorach és a nemesenszületett Talyssa Willaryn-Delorach leánya. Köszönöm a meghívást, mely családjaink jó kapcsolatát hivatott előmozdítani.
Ha a többi férfi is köszön, akkor rangjuknak megfelelően őket is köszöntöm.

A férfi kísérői közül csak egy lép kissé előre és illő tiszteletadással köszönt, majd bemutatkozik mint az Arany Harida vendégház vezetője:
-Üdvözlöm Asszonyom, Hilam Asselon vagyok és míg e szerény hajlékban tartózkodnak én felelek az önök kényelméért és biztonságáért.
Feran is bemutatkozik, mint a kíséreted vezetője és biztonságod őre, majd bekísérnek titeket az épületbe.
A kíséreted is belép és elhelyezkednek a földszinten.

üziben megy a többi.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 06-08-2007 at 11:57..
Reply With Quote