View Single Post
Old 06-04-2007, 06:09
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Megnyugtatóan nézek az elfre:
- Ősi fák területének szülötte vagyok, hová nem teheti be ember a lábát és sajnos már ti sem. Talán én sem látom többet a gyönyörű ligeteket.

Az elf szemében egy pillanatra értetlenség csillan, aztán megértés és belenyugvás:
-Éltünk és halálunk a Kalahorák kezében van, hitünk rendületlen marad távol az árnyat adó ligetektől és hűs patakoktól is. Ha visszatérsz majd utadról, emlékezz meg rólunk, kik nem hajthatják többé homlokukat a ligetek szent fáinak kérgéhez.
Körbenéz a köröttetek kuporgó elfeken:
-Bár harcosok nincsenek még köztünk, sem varázstudók, de lesznek idővel. S akkor mindazok kiket most szemed előtt látsz, behajtják tartozásukat azokon kik meggyalázták fáinkat és kettétörték sokunk életét. - a kapitány felé fordul - Te parancsolsz azoknak akik kiszabadítottak minket, az egy Magisztert kivéve. Tartozunk neked. Mik a szándékaid?
A kapitányon látszik, hogy kissé meglepődik, de próbál gyakorlatias lenni és kellően diplomatikus. Szinte hallod a gondolatai csikorgását a fejében:
-A fáitokat kivágták és hajót ácsoltak belőlük. A fák neveléséhez nem értek, de a hajózáshoz igen. Ezt a hajót ellenségem készíttette és én elfoglaltam. A tenger törvénye szerint engem illet. - az elfek közül némelyek haragosan felvillanó szemmel pillantanak fel, de az öreg és az idősebbek még várnak - Vontatókötélre vesszük és kikötőbe vontatjuk a hajót. Ott szétszedik és mi eladjuk a fáját, hisz újból nem tudna gyökeret verni tán egy szilánkja sem. A pénz kétharrmadáról én döntök és az érdem és hagyomány szerint elostásra kerül azok közt akik véreztek és harcoltak a csatában. Harmada pedig a tiétek, hogy új életeteket megkezdhessétek a segítsgével. Valamint felajánlom nektek a déli partra visszavivő útra a hajómat. Döntsetek belátásotok szerint, én megtettem az ajánlatom.
Feléd fordulva halkan hozzáfűzi még:
-Toronban nem szívesen tenném partra őket. Legyenek bármennyire elszántak, az egész ország vadászna rájuk, ha kiderülne a jelenlétük. Inkább előbb, mint utóbb levadásznák őket. A déli parton egy nekik tettsző helyen kiteszem őket és elég pénzük lesz, hogy ha kell saját kolóniát alapítsanak és felszereljék kellően. Mit szólsz?
És születnek emberek.

Last edited by aúú; 06-05-2007 at 13:17..
Reply With Quote