View Single Post
  #11  
Old 06-02-2007, 07:38
-(0Kristóf0)- -(0Kristóf0)- is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 103
Activity: 0%
Longevity: 93%
Thumbs up Fokhagymás sült nyúl Kristóf módra

Hozzávalók:
-0.4dl bor
-2-3 fokhagyma
-egy nyúl
-só és bors
-egy kis szalonna és vöröshagyma

A nyulat darabuljuk fel, nem kell apróra!! A testrészei maradjanak meg. A nagyobb húsdarabukba óvatosan vágjunk bele.
Rakjuk be egy 40x20cm-es sütőbe, kenjük át őrölt foghagymával. FONTOS!
Magyar fokhagymát használj, amit a piacról szerzel be! A kínai az a nagy böhöm, és az az irdatlan büdös, vegyszerszagú!
Na a húsba vágott lyukakba tömd bele az apróra zúzott MAGYAR fokhagymát.
Szórd meg sóval borssal, nem kell agyonfűszerezni!
Rakjál alá bort és boríts a nyúlra is egy kicsit. Ha jó kis szaftot akarsz csinálni akkor rakjál rá néhány vékony szalonnacsíkot és vöröshagymát.
Tedd be a sütőbe fél órára alacsony hőfokon. Kiveszed és forgasd át, az alufóliát (amit a párolás előtt rakunk rá a tepsire), vedd le, forditsd át a nyulat és süsd egy órán át amíg elkezd barnulni. Ezt is alacsony hőfokon kell!
Külömben kívül szénné ég, belül meg még véres marad.
Mikor befejezted a sütést merd ki azt az irdatlan fonom fűszeres egyedi ízű szaftot és rá is szórhatod a köretre (rizs, főtt krumli, de lehet kenyér)
Még aznap alatt el fog fogyni mikor elkészítetted


És ha másnap is marad és bentvan a hűtőben ne ijedj meg ha kocsonyát találsz a húsod mellet mert az a szaft csak megdermedve Mikróban kiolvad
Reply With Quote
Sponsored Links