06-01-2007, 21:27
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
összegzés
Örülök, hogy ilyen sokan letették a voksukat, azt hiszem érdemes kis összegzést csinálnom.
Elvileg az 5. szintről beszélőket nem kéne figyelembe venni, de ezt sajnos nem tudom különválogatni elegendő biztonsággal, úh inkább hagyom.
Attól még, hogy vki full elittel küzd, tehát nem tart tornyokat, még simán lehet hadis. Mivel nem volt feltétel az íj+paci, a 0% tornyosokat sem veszem természetesen külön. Megjegyzem, elitesből és elit+íjasból én 2-4 szinteken többet szoktam látni, mint íj+pacisból.
A téma közepén kifakadtam, hogy hogy gondolhatják a magas %-okat ilyen sokan normálisnak. Utólag olvasva látom, hogy akik ilyen (magamhoz képest mondva) élezett orikat visznek, azok többnyire jelentős tartalékokat halmoztak fel a játék elején, és mondjuk nem kell könyvtár nekik, vagy mondjuk csak kevesebb tanya, és az új hektárok benépesítéséhez is valszeg jobban hagyatkoznak a tartalékaikra. Megint megjegyzem, hogy a játék elején tekit írók sztm sokkal kevesebben vannak, mint ahány játékos.
Aki a 60% barakk+toronyból 'tamagocsit' kiált másokra, jusson eszébe, hogy korábban ő (vagy egy jóbarátja) extrém termelő volt, hogy az oriját elképzelése szerint építhesse. Kétségtelenül jobb stratégia, csak kicsit türelemigényes. 
A jelölésekhez hozzáveszem a szóban megadottakat is:
nyolcvan: 55%
Hóhér: 60%
Szecsa: 55% (sztm félreértette a kérdést, de aztán kifejtette h h gondolja)
Steve: 55% (?)
Dragon,Szamár: 45% (?)
laci: 50%
sifu: 60% (félreértette a kérdést, de a hozzászólásából tisztázható volt)
A szélső szavazatok (30%, 70%) célja nem tudom mi lehetett, szerencsére nagyjából kiejtik egymást, így nem okoznak nagy fejtörést. Bár akkor lett volna jó, ha ezekre senki sem szavaz.
Végülis az 50 válasz átlagául történetesen 53% jön ki.
A fórumosok egy reprezentatív hányada átlagosan ennyi barack+tornyot tart normálisnak egy hadis óriásnál, a lentebbi szinteken.
Gyanítom, hogy a fórumlakók aktívabb és erősebb játékosok, mint akiknek nincs ennyi idejük a tájékozódásra, de hogy ez igaz-e vagy sem, nem fog kiderülni. Mindenesetre, aki legközelebb azt állítja, hogy az 53%-nál többet tartanak a lenti szinteken a normális hadis óriások átlagosan, meg fogom kérdezni hogy miből gondolja. Mert ennél megalapozottabb számhoz egyelőre nem tudom hogy lehetne jutni. Esetleg nagyon hosszú idő alatt és sok fáradsággal, a szöviinformációk alapján. Úh köszönöm a segítségetek! 
Last edited by Princ; 06-02-2007 at 20:27..
Reason: mert kérték
|