Lángolt kolbász tűzoltó módra
Hozzávaló:
1 kg kolbász
1 dl benzin (lehetőleg 98-as)
1 szál gyufa
1 poroltó
1 db tűzoltó
A kolbászt tegyük olyan biztonságos helyre, ahol nem kap majd tőle semmi lángra Ha ez megvan, akkor öntsük le óvatosan úgy benzinnel, hogy lehetőleg bennünket ne érjen, majd riasszuk a tűzoltókat. Amikor már közelről hallatszik a sziréna hangja, akkor egy határozott mozdulattal gyújtsuk meg az eleséget, és nézzük élvezettel, amint serceg az égő paprikás zsír. Csak akkor hagyjuk, hogy a tűzoltók hozzábabráljanak, amikor már úgy gondoljuk, hogy kellően meg van sülve. Azt előre bocsátjuk, hogy igen költséges étel, mert manapság egy tűzoltósági kivonulás nem filléres játék.
Lángolt kolbász parasztosan
Hozzávaló:
1 kg kolbász
1 disznóperzselő kézi készülék
1 szál gyufa (vagy kettő)
1 paraszt
A nyers kolbászt egy vaskampó segítségével felakasztjuk valami olyan helyre, hogy ne kapjon lángot semmi. Ezt követően egy, esetleg ha bambák vagyunk kettő szál gyufával meggyújtjuk a disznóperzselő kézi készülék azon végét, ahol a gáz égés céljából kitávozik, majd ha eléri a kellő lángnyelv nagyságát, akkor óvatosan meg-megcsapatjuk vele a kolbászt. A műveletet csak akkor szabad megkezdeni, ha már ott van mellettünk egy paraszt. Onnan lehet megtudni, hogy mikor van kész a kolbász, hogy a parasztnak rendesen csorog a nyála. Ekkor a lángot eloltjuk, és a kissé meleg kolbászt felajánljuk emígyen: Nesze, paraszt!
__________________
...ne gyere utánam, én is eltévedtem....
|