View Single Post
Old 06-01-2007, 12:42
Kancsendzönga Kancsendzönga is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Cassandra View Post
A könyv érdekes lehet, de szerintem ezt könyvből nemigazán lehet megtanulni. Talán egy rajzsuliban, de könyvből... valahogy nem hiszem, hogy menne.

Szabadkezi rajzokba nem szoktam PS-sel belebuhergálni. A PS-sel sokmindent lehet csinálni, jó kis móka felfedezni, hogy miből mit lehet kihozni, de alapjáratban én se rajzoláshoz használom a Photoshoppot... ahhoz még nemkeveset fejlődnöm kéne, azthiszem.
Én mondjuk a portfóliómat szívesen tisztogatom PSsel, meg modjuk a rendering sketcheknek is jót tesz... szóval látványossá teszi és ez egy elég bevett szokás.

persze az alapokat meg kell tanulni, de a könyv sokat segít, és ha már udsz rajzolni, akkor azzal, hogy leírják, hogy használd a copic filceketés úgy húzd, hogy arra figyelj oda, hoyg..., meg a kohinor ceruzák bőven jók, csak ha filccel rajzolsz, akkor az alá csak kemény ceruzával, meg milyen aquarellt, hogyan használj, stbstb... az elég ahhoz, hogy te magadtól fejlődj,sőt megtanulj rajzolni.

Nem azt tanítja, hogyan kell egy egyszerű beállítást vagy aktot rajzolni, azt meg kell tanulni rajziskolában, vagy nagyon tehetségesnek kell lenni.
Reply With Quote