Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Ország törlése nehezítés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=911)

Synkel 10-11-2006 19:58

Ország törlése nehezítés

Nekem most ez aktuális téma, és bár eredetileg nem az én ötletem volt, én vetem fel.

Történt egy kellemetlen baleset a napokban. A klánban több orinkat felnyomták, megváltoztatták a jelszavakat, egyet pedig töröltek. Írtunk a suppra, még nem jött meg a válasz, hogy ÍJ. Tudom, nem kellett volna megadni másoknak a felhasználónevet és a jelszót, meg ilyenek, de lássuk be, klánon belül ez nem számít ritkának.

A javaslat lényege, hogy ha törölni akarom az orit, akkor kapjak egy kódot a malicímre, és annak bemásolása után tudjam törölni, mint most azonosításkor. Ha tényleg én törlök, biztos nem fog elképesztő nagy fáradtságot okozni ez, de segítene kivédeni a hasonló dolgokat. Idegesít a tudat, hogy pusztán azért vagyok jelen még A-ban, mert az illető nem ismerte a mailt ahonnan regeltem az orit...

Ati 10-11-2006 20:01

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 34817)
Nekem most ez aktuális téma, és bár eredetileg nem az én ötletem volt, én vetem fel.

Történt egy kellemetlen baleset a napokban. A klánban több orinkat felnyomták, megváltoztatták a jelszavakat, egyet pedig töröltek. Írtunk a suppra, még nem jött meg a válasz, hogy ÍJ. Tudom, nem kellett volna megadni másoknak a felhasználónevet és a jelszót, meg ilyenek, de lássuk be, klánon belül ez nem számít ritkának.

A javaslat lényege, hogy ha törölni akarom az orit, akkor kapjak egy kódot a malicímre, és annak bemásolása után tudjam törölni, mint most azonosításkor. Ha tényleg én törlök, biztos nem fog elképesztő nagy fáradtságot okozni ez, de segítene kivédeni a hasonló dolgokat. Idegesít a tudat, hogy pusztán azért vagyok jelen még A-ban, mert az illető nem ismerte a mailt ahonnan regeltem az orit...

Ha megadod az adataidat másnak.................

Pin kódot se szokás a bankkártya hátára írni, ha mégis, akkor ez az ígyjárás tipikus esete. Ha valaki az alap biztonsági intézkedésekre fittyet hány, akkor sajnos bármilyen bonyolítás vagy nehezítés felesleges. Nem nehezíteni kell a törlést, hanem azt betartani, hogy nem adod meg a belépőadataidat senkinek.

Senki 10-11-2006 20:01

egész jó ötlet, csak kell hozzá egy feltétel: ne ugyanaz legyen a mail passorwdje mint az oridé :D

aki meg a mail miatt nem tud törölni az úgyis egy hónapig vár a címváltásra ez nem jelent neki plusz időt... :rolleyes:

tudom Ati ne adjuk meg, még annak se akiben bízunk, de néha kell az a kis segítség a piacolásban... (tanulság: minden kitett tag után teljes jelszóváltás a szöviben és a klánban ha megadod a belépődet neki... :rolleyes: )

Dragi 10-11-2006 20:03

sztem jó ötlet :) és nehezíti a hackerek dógát :)

Ati 10-11-2006 20:04

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 34820)
sztem jó ötlet :) és nehezíti a hackerek dógát :)

Kár, hogy mellékhatásként a normál játékosokét is.

Dragi 10-11-2006 20:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 34821)

Akkor ennyi erővel az első azonosítás is marha nagy nehezítés :p

Dragi 10-11-2006 20:06

és amúgy hallottam én már olyanról is hogy nem kellett kiadni a jelszót meg a felhasználóit mert csak úgy feltörték az orit! Jó persze törölni nem törölték de ha már ott voltak megtehették volna .... :eek:

Synkel 10-11-2006 20:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 34821)

Miért nehezíti normál játékos dolgát?

Senki 10-11-2006 20:08

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 34823)
Akkor ennyi erővel az első azonosítás is marha nagy nehezítés :p

csatlakozom, kész kín... :D (nem)
ugyanmár, szerintem ha nem kell egy ország akkor ennyit meg tesz az ember...

és megelőzi a gépre mentett jelszavú országaim baját ha anyám begurul rám és úgy érzi hogy ezzel büntet meg, mert nem engedem hogy a kitudjahány tevéjét cseteltesse a gépemen :D

Ati 10-11-2006 20:08

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 34824)
és amúgy hallottam én már olyanról is hogy nem kellett kiadni a jelszót meg a felhasználóit mert csak úgy feltörték az orit! Jó persze törölni nem törölték de ha már ott voltak megtehették volna .... :eek:

Pontosan. Ezért van az azonosítás, ezért vannak a játékban a biztonsági lehetőségek. Ha valaki nem él velük, akkor természetesen semmit se érnek.

Ha valaki törölni akarja magát a játékból, annak nyilván oka van, ha be tudott lépni, akkor nem valaki más szórakozik a nevedben, a törlést nyilván engedni kell.

All times are GMT +1. The time now is 17:49.