Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Katonai morál (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=745)

c4mp3rs d3ath 08-13-2006 14:46

Katonai morál

Az lenne a javaslatom, hogy a szövetségi támadás esetén, az elkért segítséget nyújtó szövetségi országok ugyan úgy kapjanak morálváltozót sikeres, vagy sikertelen támadás esetén, csak mondjuk 50%al kevesebbet.
Ez jó lenne, pláne ha a szövetségben egy olyan ország van aminek nem tehetős a hadereje eléggé támadás indításához, de mégis elég jelentős segítséget tud adni a szövetségeseknek. Várom a véleményeket.

Cassandra 08-13-2006 15:19

Quote:

Originally Posted by c4mp3rs d3ath (Post 28546)
Az lenne a javaslatom, hogy a szövetségi támadás esetén, az elkért segítséget nyújtó szövetségi országok ugyan úgy kapjanak morálváltozót sikeres, vagy sikertelen támadás esetén, csak mondjuk 50%al kevesebbet.
Ez jó lenne, pláne ha a szövetségben egy olyan ország van aminek nem tehetős a hadereje eléggé támadás indításához, de mégis elég jelentős segítséget tud adni a szövetségeseknek. Várom a véleményeket.

Ezzel szerintem nagyon vissza lehetne élni.Mert teszem azt megbeszéli XY a szövijével, hogy vesz 100lovast a piacon és, ha a szövije elviszi az ő 50lovasát a következő támadásnál, akkor sikeres csata esetén máris emelkedne a katonai morálja!?
Ez így ebben a formában nagyon nem tetszik, iszonyat sok magas kat.morálu varist, vagy tolvajt generálna...

Milán™ 08-13-2006 15:29

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 28548)
Ezzel szerintem nagyon vissza lehetne élni.Mert teszem azt megbeszéli XY a szövijével, hogy vesz 100lovast a piacon és, ha a szövije elviszi az ő 50lovasát a következő támadásnál, akkor sikeres csata esetén máris emelkedne a katonai morálja!?
Ez így ebben a formában nagyon nem tetszik, iszonyat sok magas kat.morálu varist, vagy tolvajt generálna...

a tolik legtöbbjének így is magas a katmorálja, a kocsmák miatt:)

Cassandra 08-13-2006 15:29

Quote:

Originally Posted by Milán™ (Post 28549)

Jogos...:p:D

Ati 08-13-2006 15:30

Quote:

Originally Posted by Milán™ (Post 28549)

Ezentúl a varisoké is legyen magas, és a nem támadó hadisoké is? Akkor már egyszerűbb kivenni, mert mindenkinek 100% lesz, semmi értelme.

Ezt viszont nyilván nem kéne.

Milán™ 08-13-2006 15:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28551)
Ezentúl a varisoké is legyen magas, és a nem támadó hadisoké is? Akkor már egyszerűbb kivenni, mert mindenkinek 100% lesz, semmi értelme.

Ezt viszont nyilván nem kéne.

Én nem támogatni akartam az ötletet, csak megjegyeztem hogy a toliké így is magas:)

Synkel 08-13-2006 19:50

Jó ez így ahogy most van. A katmorál önálló életet él, és egyik legfontosabb tényezője az egész játéknak. Kár lenne tönkretenni egy ilyennel...

All times are GMT +1. The time now is 01:16.