Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   el nem férő árú eladása helytartóval (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=671)

Magnum 08-02-2006 19:29

el nem férő árú eladása helytartóval

Helló mindenkinek!

Gyakran előfordul velem, hogy jóval több gabonát zsákmányolok, mint amennyi elférne a raktárakban és mivel sokszor éjjel érnek vissza a seregek, (amikor alszom :) a többlet szajré elvész. A helytartó ugyanúgy eladhatná az el nem férő árút is, mint a katonákat.

Ez nem azt eredményezné (mint néhány, már elvetett javaslat), hogy szinte rá se kell nézni az orira, mivel a korlátozott piacra jutás miatt, pl. én is csak kivételes esetekben jelölném be ezt az opciót. De olyankor (pláne a mostani árak mellett) igen hasznos lenne.

Vélemények?

BeeLord 08-02-2006 19:40

Ez az ötlet már azt hiszem feljött egyszer, mint ahogy az is, hogy tekercset is adjon el a helytartó. Egyiknek se örültek, de hátha most másképp lesz:)

vonos82 08-02-2006 19:55

Nem akarlak lehúzni, de a többiek azt fogják mondani, hogy a helytartó nem játszik helyetted, csak segít. Ha nagyon fontos, akkor felkel az ember (vagy Ember) és kirakja az árut... A függök, már fel sem ébrednek rá :D

Szóval szerintem ez nem fog menni. :D

Magnum 08-02-2006 20:16

A tekercseladást meg a "többit" én is túlzásnak találtam, szerintem se a helytartó játszon, de itt nem is erről van szó! Amúgy talán lehetne limitálni a dolgot, hogy mondjuk naponta csak egyszer vehető igénybe, vagy ilyesmi.

Mondjuk gondoltam, hogy necces a dolog, de egy próbát megért...

Senki 08-02-2006 23:23

ennek nincs értelme. csak a gabona ilyen, aminél esetleg úgy jön be sok, hogy nem vagy ott, és emiatt nem lesz szvsz ilyen módosítás és ez felesleges is szerintem. Amúgy meg elég sok csoportban a rúna drágább a gabonánál, szóval eleve nincs sok értelme... :rolleyes:

Magnum 08-03-2006 08:07

Quote:

Originally Posted by Senki
Amúgy meg elég sok csoportban a rúna drágább a gabonánál, szóval eleve nincs sok értelme... :rolleyes:

De a rúna nem is tűnik el, nem értem az összefüggést! :confused:

Amúgy pedig a felvetésnek értelme van, csak úgy látszik nem nyerő. Ez van. :o

Senki 08-03-2006 08:10

az hogy a gabona eltűnik, de ha az 20 arany, a rúna meg 110, akkor nem hiszem hogy azt a gabonát fogod sajnálni... a rúnának meg nem lesz baja. amúgy nem értelek. 1 árú miatt rohangáljon a helytartó a piacra? feleslegesen apró módosítás szerintem, és megeszi a piacra lépési lehetőségeket.

Magnum 08-03-2006 08:53

Quote:

Originally Posted by Senki
amúgy nem értelek

Hát engem "SENKI" sem ért meg?? :)

Épp azért vagyok lassú csopiban, mert sajni nem mindig van lehetőségem akkor gép elé ülni, amikor "kellene". Azt már írtam, hogy szerintem se a helytartó játszon helyettünk, és abban is egyet értünk, hogy a piacrajutást sem jó elherdálni, de sztem adott esetben megérné a dolog.

De mivel úgy látom, hogy nincs nagy tolongás az egyetértő uralkodók között, nem is látom sok értelmét erről tovább diskurálni.

Azért köszi a hozzászólásokat!!

Colony 08-03-2006 13:14

Quote:

Originally Posted by Magnum
Hát engem "SENKI" sem ért meg?? :)

Épp azért vagyok lassú csopiban, mert sajni nem mindig van lehetőségem akkor gép elé ülni, amikor "kellene". Azt már írtam, hogy szerintem se a helytartó játszon helyettünk, és abban is egyet értünk, hogy a piacrajutást sem jó elherdálni, de sztem adott esetben megérné a dolog.

De mivel úgy látom, hogy nincs nagy tolongás az egyetértő uralkodók között, nem is látom sok értelmét erről tovább diskurálni.

Azért köszi a hozzászólásokat!!

Volt már egy-két topic ebben a témában és mind ellett vetve megfelelő érvek miatt. Ha a HT napi egy lehetőséget kapna ilyen esetre akkor is bőven elég a gabona "korlátlan és piaci bukta nélküli" forgatására. Elég, hogy Ahmednél csókos és a katonákat forgatja. Ne nyuljon a nyersanyag és tekercs piachoz.

Ui.: Mellesleg én ritkán megyek gabonára fosztani...mondhatnám soha:)

Synkel 08-03-2006 15:41

Quote:

Originally Posted by Colony
Volt már egy-két topic ebben a témában és mind ellett vetve megfelelő érvek miatt. Ha a HT napi egy lehetőséget kapna ilyen esetre akkor is bőven elég a gabona "korlátlan és piaci bukta nélküli" forgatására. Elég, hogy Ahmednél csókos és a katonákat forgatja. Ne nyuljon a nyersanyag és tekercs piachoz.

Ui.: Mellesleg én ritkán megyek gabonára fosztani...mondhatnám soha:)

Ha elég erősen éheztetek, én szoktam gabonára is fosztani, elvégre félig vannak már a rakik mire a zsákmánnyal a sereg visszatér, és esetleg nyugisan alhatok éjszaka:)
A többivel egyetértek. Ha nem éheztetsz, legfeljebb bukod azt a gabonát, de ebbe ne keverjük bele a helytartót...

All times are GMT +1. The time now is 10:05.