Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   "Ha több egységed van, mint elfér" (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4890)

HUNor 12-03-2014 15:49

"Ha több egységed van, mint elfér"

Üdv Mindenkinek!

A Háború súgóban olvasott "Ha több egységed van, mint elfér" bekezdéssel kapcsolatban van egy kérdésem.

"Ha valami miatt több a sereged, mint amennyi elfér barakkjaidban (például... ), akkor a sereg egy része elhagyja országodat. Minden esetben először az otthon levő sereged távozik." Mi a helyzet a VIP országokkal? Elveszítem a katonákat körváltáskor, vagy a Helytartó piacra pakolja őket? :confused:

Ati 12-03-2014 16:21

Quote:

Originally Posted by HUNor (Post 308452)
Üdv Mindenkinek!

A Háború súgóban olvasott "Ha több egységed van, mint elfér" bekezdéssel kapcsolatban van egy kérdésem.

"Ha valami miatt több a sereged, mint amennyi elfér barakkjaidban (például... ), akkor a sereg egy része elhagyja országodat. Minden esetben először az otthon levő sereged távozik." Mi a helyzet a VIP országokkal? Elveszítem a katonákat körváltáskor, vagy a Helytartó piacra pakolja őket? :confused:

Ez több dologtól függ.

Legelső kérdés, hogy be van-e állítva a helytartó, hogy eladja az el nem férő katonákat.

Ha be van állítva, akkor piacra tud-e menni?

Ha piacra tud menni, akkor nincs-e emberhiányod?

Ha nincs emberhiányod, akkor olyan okból van-e több sereged, ami már körváltás előtt tudható? (Értsd: tekercskopás esetén például nem tud előre a helytartó arról, hogy most kopni fognak a tekercseid, az ebből adódó férőhelyvesztéskor nem tesz semmit.)

Ha olyan okból van, akkor az adott körváltás előtt Te magad piacra tudtad-e volna tenni a seregeket? (Értsd: ha 2 kör óta szabin van az országod, akkor a szabi miatt nem tudsz eladni seregeket, ezért ilyenkor a helytartó sem dolgozik.)

A fentieket túl tippként: minden esetben érdemes kipróbálni, hogy olyan körülményke között, olyan beállításokkal, amikkel rendelkezel, hogyan működik a helytartó, hogy egyértelmű és biztos saját tapasztalatot szerezz róla.

HUNor 12-03-2014 17:03

Értem. Köszönöm a válaszodat! Ígérem, ki fogom próbálni.:D Végülis minden új játékos fizesse meg a tanulópénzt... De ha mégis konkrét választ adna valaki, akkor a kérdés konkrétumokkal kiegészítve.

-a Helytartó megfelelő beállítása esetén
-a napi piacra lépési limitet (5) még nem kihasználva
-az országomban emberhiány nélkül

Egy tolis országot támadok. Tekercseim száma mondjuk 6000, ami bőven több, hogy elkopjon 30% alá. A célpont "távolbalát", és tolvajai teljes készültségével ellopja a tekercseim nagy részét. Így jóval 30% alá esik a tekercsek adta bónusz... Előrelátható-e az, hogy az otthon hagyott seregeim egy része elvész-e, vagy pedig a Helytartó piacra rakja őket?

Előre is köszönöm a kimerítő válaszokat!

Ati 12-03-2014 17:29

Quote:

Originally Posted by HUNor (Post 308454)
Értem. Köszönöm a válaszodat! Ígérem, ki fogom próbálni.:D Végülis minden új játékos fizesse meg a tanulópénzt... De ha mégis konkrét választ adna valaki, akkor a kérdés konkrétumokkal kiegészítve.

-a Helytartó megfelelő beállítása esetén
-a napi piacra lépési limitet (5) még nem kihasználva
-az országomban emberhiány nélkül

Egy tolis országot támadok. Tekercseim száma mondjuk 6000, ami bőven több, hogy elkopjon 30% alá. A célpont "távolbalát", és tolvajai teljes készültségével ellopja a tekercseim nagy részét. Így jóval 30% alá esik a tekercsek adta bónusz... Előrelátható-e az, hogy az otthon hagyott seregeim egy része elvész-e, vagy pedig a Helytartó piacra rakja őket?

Előre is köszönöm a kimerítő válaszokat!

Ebben a helyzetben az aktuális bónusszal számolja a férőhelyet, és a felesleget eladja.

HUNor 12-03-2014 17:38

Köszönöm szépen!

Mert belegondolva azért az mégis furcsa lenne, hogy megtámadok egy tolis országot, majd írok neki egy üzenetet:

"Szevasz, rád küldtem egy sereget. Légyszi' lopd el a tudománytekercseim egy részét, mert ki akarok próbálni valamit... De ne mondjuk el senkinek, mert nem szeretnék anarchista csoportba kerülni" :cool:

Még egyszer köszönöm a segítséged!

Ati 12-03-2014 17:58

Quote:

Originally Posted by HUNor (Post 308456)
Köszönöm szépen!

Mert belegondolva azért az mégis furcsa lenne, hogy megtámadok egy tolis országot, majd írok neki egy üzenetet:

"Szevasz, rád küldtem egy sereget. Légyszi' lopd el a tudománytekercseim egy részét, mert ki akarok próbálni valamit... De ne mondjuk el senkinek, mert nem szeretnék anarchista csoportba kerülni" :cool:

Még egyszer köszönöm a segítséged!

Valóban nem ilyen jellegű kipróbálásra gondoltam. :) :) :)

All times are GMT +1. The time now is 01:04.