Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Két sereggel kapcsolatos kérdés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4833)

NicramDuel 01-27-2014 20:20

Két sereggel kapcsolatos kérdés

Sziasztok! Két kérdésem lenne, támadással kapcsolatban:

1.: ha jön felém sereg, de szabadságra megyek, akkor mi történik? A támadás megvalósul, vagy sem?

2.: Ha úgy jön felém sereg, hogy az ellenség semmit sem hagyott otthon, és én indítok több kis sereget, ami a nullvédelmes országon alapjáraton átütne (pl. 200 hektáros ország ellen 5 különálló, 100 fős lovascsapat), azok összeütköznek az ellenséges sereggel út közben is, vagy az eredmény az lesz hogy ő sikeresen megtámad, viszont mielőtt ő hazaérne, én is sikeresen átjutok rajta minden seregemmel?

Ati 01-27-2014 20:32

Quote:

Originally Posted by NicramDuel (Post 307001)
1.: ha jön felém sereg, de szabadságra megyek, akkor mi történik? A támadás megvalósul, vagy sem?

Ilyenkor a már folyamatban lévő támadások lezajlanak, csupán új támadás nem indítható ellened.

Quote:

2.: Ha úgy jön felém sereg, hogy az ellenség semmit sem hagyott otthon, és én indítok több kis sereget, ami a nullvédelmes országon alapjáraton átütne (pl. 200 hektáros ország ellen 5 különálló, 100 fős lovascsapat), azok összeütköznek az ellenséges sereggel út közben is, vagy az eredmény az lesz hogy ő sikeresen megtámad, viszont mielőtt ő hazaérne, én is sikeresen átjutok rajta minden seregemmel?

Útközbeni csata csak az azonos célpont felé tartó seregfek esetén van. Itt ő Téged támad, Te őt, nem azonos a célpont.

Ha más is támadja őt, akkor elképzelhető, hogy útközben ezzel a más valakivel csatázol.

Hogy sikeresen átjutsz-e, az még nem garantált, mert ha szövetségben lévő országról van szó, akkor lehetnek nála szövetséges segítő seregek, amik védik a támadásodat annak ellenére, hogy az ő seregei távol vannak. Ezt ellenőrizni tudod, ha a szövetségeseinek a távol levő seregeit felméred. Ha magányos farkasról van szó, akkor ez a lehetőség nem játszik.

vityu 01-27-2014 20:34

Quote:

Sziasztok! Két kérdésem lenne, támadással kapcsolatban:

1. a már úton lévő sereg elől nem lehet szabadsággal védekezni. Be fog ütni.

2. Ha szembe mész vele, attól még nem ütköznek össze, a seregeid bejutnak hozzá, ha van elég erejük átütni.

Merengő 01-27-2014 21:10

Csak arra figyelj, hogy minden orszagnak van egy alap vedoerteke ami soha nem lesz nulla. Es azzal is szamolj ha inditott rad valszeg gepnel van es ha van hely a barakjaiban es van penze is akkor tud venni piacrol vedekezo egysegeket.

NicramDuel 01-27-2014 23:56

Köszönöm szépen a válaszokat és a tanácsokat - így már teljesen tiszta a helyzet!:)

All times are GMT +1. The time now is 09:13.