![]() |
Eszperente;)
Nem leltem egy jegyzetet sem, melyben eme nyelv szerepelne. Nekem kell ezt megtennem :D gyertek, feleljetek eszperente nyelven!..mekk-mekk...
|
Remek eszperente remeket leltem ezen helyen, lelkesen telecsevegem! :p
|
nyehehe
Jee, megesett velem; megleltem egy rend jegyzetet, ezek eszperente nyelven keletkeztek. Persze, befelelek erre, mert e nyelvet szeretem.
|
Steve ne lenne e helyen? Ez lehetetlen!:D
|
Quote:
|
Egyedek, melyek nem repkednek, ellenben -mert fejlettebbek- zsenge gyermekeket kezdetben tejjel etetnek: ezeknek meztelen teste leple -mely rendesen nevelve meleget rejteget-, ennek egyetlen egyede, melyet eme ember lehellet keskenyre repesztget, mert ezer meg ezer helyes eset mellett fenekedve keres egyet, melyet nem kedvelhet.
Mellesleg nevem lehet eper... |
Megkergetve beteg ebet (mely nem mehet rendesen) egyszerre mellette teremhetsz, de nem nehezebb megtenned ezt egy jellemtelen emberrel, mely meglett esetekkel ellenkezve nem helyesen fecseg.
|
Quote:
|
E remeket nem én verseltem meg (nekem nehezen menne). E remeket egy nekem kedves ember teremtette, neve ez esetben Vers Elek:
"Vers Elek: Szellem szerelem Kedves, egyszer el kell mennem Csendes helyre temess engem Felettem legyen egy kereszt Melyre nevem kell feljegyezd Ne keseregj! Mert ne feledd Ezzel lelkem el nem veszett Ernyedt testem elengedve Egyre feljebb lebeghetne Keveredne fellegekkel Versenyre kelne szelekkel S meredeken emelkedett Hegyekre letelepedek Fergetegek lesepernek, Tengerek fele terelnek De egy megdermedt reggelen Kedves kertedet meglelem Ebben nyert szerelmes percek Nekem felejthetetlenek Sebes csermely leszek benne Vedred kedvedre telhetne Leszek benne gyenge lepke Ezer neszre felrebbenve S lelkem e testbe rejtezve Fejedre leereszkedne” (Ha esetleg keresnétek egyéb műveit is a neten Tim Shaw néven alkot ő, az alkotó.) |
- Mekk! Egyelek meg, de remek kerek! Nem!
Hess, becstelen kecskeszellemek! Egyenes jellemek benneteket elkergetnek! Mekk! De szerfelett kellenek keblemnek e levelek. Egyet lenyelek! Nem! Rendesen legelek! Mekk! De eme repedezett fedeles levelek, Melyeket emberek nem esznek meg, Nekem teljesen megfelelnek, ezeket nyelem le. Belembe lemehetnek. Mekk! Ejnye! Erre eme beljebb elhelyezett levelek Lettek fedelek. Ezek e melegben egyre Epedeznek, meg-megrepedeznek. Nem tehetek Egyebet, egy rend levelet lenyelek. Mekk! De erre eme bentebb szekesztett levelek Egyre feljebb keverednek, rendre fedelek Lesznek, melyeket szemetesvederbe tesznek. Erre teremtettek benneteket?! Mekk! Elengedhetetlen, meg kell ennem e fejben lelt Leveleket. Le veletek! Nyekk! Te fej! Ne feledd: meg nem ettelek, de megmentettelek! Mekk! (Romhányi József - Kecskére káposztát ...de nem teljes :) ) |
All times are GMT +1. The time now is 14:04. |