Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   MNT átláthatóbbá tétele (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4597)

Rotcsa 08-01-2011 20:15

MNT átláthatóbbá tétele

Sziasztok!

2b-ben játszok és ott rengeteg gondot okoz nekem, hogy nem tudom melyik ország melyik országgal szövetséges.

A Javaslatom az lenne, hogy azon országok, amelyek szövetségesei egymásnak, jelöljük valahogyan, például egy azonos színnel, vagy valamilyen jelzéssel.

Pro: Az ember jobban nyomon követheti, hogy melyek azok az országok, amelyek körülötte egy bizonyos szövetségben játszanak.
Con: Ha valamelyik tag kilép, akkor lenne probléma, mert ha a szín, vagy a jelzés eltűnik, az olyan információ-szerzést jelent, amely megkerüli a hagyományos módszert. (értem ezalatt a gömböt és a tolikat)
Azért halkan megjegyezném, hogy nem mindig nézegetik a játékosok Megnemtámadási-egyezményeket, néha úgy kell külön írni, hogy
"fogadd már el, mert ott van már 2 hete"
Jön a válasz: "Jaaa, észre sem vettem, oks,,":cool:

Ha valakinek jobb ötlete van, akkor mondja, mert szerintem ez megér egy beszélgetést.

Rotcsa 08-01-2011 20:18

Kissé trehány voltam, tehát a problémám pontosabban az, hogy a Megnemtámadási egyezmények lapon nem tudom, hogy melyik országgal milyen apropóból kötöttem az MNT-t és ha látnám, h ki a szövije, akkor talán beugrana valami.
Ennyi lenne.
Ne csak oda legyen ömlesztve egy halom ország sorszámmal és az egyezmény állapotával, hanem valamiféle kategorizálás jó lenne szerintem.

Remedy 08-01-2011 20:21

Ird fel a jegyezetekbe, amikor megkotod, ha nem birod megjegyezni.

De leginkabb: ne koss mnt-t. :P

Rotcsa 08-01-2011 20:28

Persze, és állandóan kattoljak ide-oda?
Akkor az is jó lenne, ha a név mellé írhatnék egy pár sort.
De ez a része a játéknak szerintem csak annyiban hasznos, h fel tudod bontani és láthatod, h elfogadták-e már vagy nem. Amúgy, hogy kinek küldtél, azt látod a pontlistán, ami szemléletesebb is.

Rotcsa 08-01-2011 22:07

Az is jó lenne, ha a rendszer kijelezné, hogy melyik olyan szövimnek van adott országgal MNT-je, akivel nekem nincs, mert sok ország esetén egyeztetni nagyon nehéz és fáradalmas össze haonlítani a szerződéseket és keresni a hiányzó országot.

Ati 08-01-2011 22:09

Az elmondottak alapján mintha a fél csoporttal mnt-d lenne. Egy stratégiai játékban, ahol az ellenfelekkel kell(ene) harcolnod, ez biztos cél?

Nem vagyok meggyőzve arról, hogy olyan irányba kellene vinni a fejlesztéseket, hogy minél kevesebb akció legyen.

Rotcsa 08-01-2011 22:11

Dehogy van a fél csoporttal.
Az több száz ország lenne, de nekem csak olyan 30-al van.

Pool 08-01-2011 22:13

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 290985)
Sziasztok!

2b-ben játszok és ott rengeteg gondot okoz nekem, hogy nem tudom melyik ország melyik országgal szövetséges.

A Javaslatom az lenne, hogy azon országok, amelyek szövetségesei egymásnak, jelöljük valahogyan, például egy azonos színnel, vagy valamilyen jelzéssel.

Pro: Az ember jobban nyomon követheti, hogy melyek azok az országok, amelyek körülötte egy bizonyos szövetségben játszanak.
Con: Ha valamelyik tag kilép, akkor lenne probléma, mert ha a szín, vagy a jelzés eltűnik, az olyan információ-szerzést jelent, amely megkerüli a hagyományos módszert. (értem ezalatt a gömböt és a tolikat)
Azért halkan megjegyezném, hogy nem mindig nézegetik a játékosok Megnemtámadási-egyezményeket, néha úgy kell külön írni, hogy
"fogadd már el, mert ott van már 2 hete"
Jön a válasz: "Jaaa, észre sem vettem, oks,,":cool:

Ha valakinek jobb ötlete van, akkor mondja, mert szerintem ez megér egy beszélgetést.

Ha közben szövit cserélnek/mf lesz vagy bármi, akkor?
Ez egy olyan info lesz akkor számodra ingyénrt, amiért másoknak tolvajakciót kell végeznie...
Butaság...

Rotcsa 08-01-2011 22:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290994)
Az elmondottak alapján mintha a fél csoporttal mnt-d lenne. Egy stratégiai játékban, ahol az ellenfelekkel kell(ene) harcolnod, ez biztos cél?

Nem vagyok meggyőzve arról, hogy olyan irányba kellene vinni a fejlesztéseket, hogy minél kevesebb akció legyen.

A stratégia része a diplomácia.... ;)

Pool 08-01-2011 22:15

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 290997)
A stratégia része a diplomácia.... ;)

Nagy élvezet lehet számodra ez a játék így :D

All times are GMT +1. The time now is 16:57.