Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Helytartó - szabad barakkhely fenntartása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4576)

Merengő 06-10-2011 16:34

Helytartó - szabad barakkhely fenntartása

Sziasztok.

barakhely 6000 bent lévő egység 2000 azt szeretném, hogy folyamatosan képezzen a helytartó íjászt a szabad barakhelyekre, ez ment is másfél napig, de amint bertam: 600 barakkhely fenntartása katonáknak a képzésekhez, nem képezte tovább az íjászokat a ht. pedig még 4000 szabad hely van/volt.
a 600at átírtam nullára, és megint elkezte képezni az íjjat a helytartó. pár körrel később beírtam, hogy 700 helyet tartson fent, és azóta sem képez. edig nem használtam ezt a funkciót..

mellékesen annyi, hogy be van állítva, hogy egyszerre képezhető íjász az 1000. de eddig a max ami képzésen volt az 200 volt ezért nem állthatott le a ht. Ati ha érdekel és szeretnéd, tudom reprodukálni a történteket

most kivettem mindent, legalább a képzésem mennyen addig.
(fegyver is volt bent mindig elegendő a katona/íjász képzéshez)

Ati 06-10-2011 16:43

Katonát képzel mellette? A katonaképzést is állítsd be, különben nem lesz miből íjászt képezni. A katonának fenntartott hely azt jelenti, hogy annyit NEM fog továbbképezni, csak az a fölöttieket, annyit megtart sima katonának. Szerintem ez nem hiba, csak félreérted a működését.

Merengő 06-10-2011 16:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288639)
Katonát képzel mellette? A katonaképzést is állítsd be, különben nem lesz miből íjászt képezni. A katonának fenntartott hely azt jelenti, hogy annyit NEM fog továbbképezni, csak az a fölöttieket, annyit megtart sima katonának. Szerintem ez nem hiba, csak félreérted a működését.

de akkor a varázslót meg tolvajt miért képzi a ht? akkor ott miért nem hagy meg 600 katonát? és nem értem mire jó az ha 600 katona felett képez csak íjat. én ezt úgy értelmeztem, hogy 600 barakhelyet fenthagy katonáknak..

Ati 06-10-2011 17:24

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 288640)
de akkor a varázslót meg tolvajt miért képzi a ht? akkor ott miért nem hagy meg 600 katonát? és nem értem mire jó az ha 600 katona felett képez csak íjat. én ezt úgy értelmeztem, hogy 600 barakhelyet fenthagy katonáknak..

600 katonát meghagy sima katonának, amit aztán szükség esetén bármikor továbbképezhet íjásszá, varázslóvá, tolvajjá, elitté, vagy lovassá.

Ha legyilkolják a varázslóidat, akkor nem kell sima katonát képezned első körben, majd azokat továbbképezni, hanem már rögtön indul a továbbképzés.

Merengő 06-10-2011 20:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288641)
600 katonát meghagy sima katonának, amit aztán szükség esetén bármikor továbbképezhet íjásszá, varázslóvá, tolvajjá, elitté, vagy lovassá.

Ha legyilkolják a varázslóidat, akkor nem kell sima katonát képezned első körben, majd azokat továbbképezni, hanem már rögtön indul a továbbképzés.

de akkor varázslót miért képez míg nincs meg a 600 katona?

Ati 06-10-2011 20:22

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 288648)
de akkor varázslót miért képez míg nincs meg a 600 katona?

A varázslók képzése be van kapcsolva. A varázslók nem a barakkokban laknak, mint az íjászok (és alap katonák), ezért más a továbbképzési elvük. Ha van nekik hely a templomban, akkor barakkhelytől függetlenül mindenképp lehet őket továbbképezni.

Merengő 06-10-2011 21:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288650)
A varázslók képzése be van kapcsolva. A varázslók nem a barakkokban laknak, mint az íjászok (és alap katonák), ezért más a továbbképzési elvük. Ha van nekik hely a templomban, akkor barakkhelytől függetlenül mindenképp lehet őket továbbképezni.

az íjász továbbképzése is be van kapcsolva. azt mondod addig nem képez egységet míg nem lesz meg a 600as tartalék. de varázslót képez mert az bár nem alapkatona de annak számít. logikátlan. ha nekem abban a 20 körben van szükségem a 600as keretemre amikor képzi a varázslót a helytartó?

Merengő 06-12-2011 13:55

logikátlannak tartom a helytartó ezen funkcióját sokkal nagyobb segítség lenne, ha 600 barakhelyre nem képezne íjászt ha bejelölném. így meghatároznám mennyi idő után áljon le a ht, és így ténylegesen értelmet nyerne a xxx barakkhely fenntartása katonáknak a képzésekhez.

All times are GMT +1. The time now is 00:23.