Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Szembe tartó klánseregek beérkezési sorrendje (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4445)

vityu 12-03-2010 12:59

Szembe tartó klánseregek beérkezési sorrendje

A kérdés nem is kérdés, hanem ténymegállapítás:

A távolban láttam a sereget, mikor elindítottam a miénket, azt várnám, hogy ilyen sorrendben is csapódjon, ellenben:

2010-12-03 06:01:11

BorzalmakVárosa (#199867) SZÖVETSÉGI TÁMADÁS: A Olümposz (#3735) elleni csatát megnyertétek!

2010-12-03 06:01:12
BorzalmakVárosa (#199867) SZÖVETSÉGI TÁMADÁS: Olümposz (#3735) megtámadott. A csatát sajnos elvesztetted, így nem lehetett megállítani a földszerzést.

A kérdésem az, hogy ez random dől el, hogy melyik klánsereg ér be előbb? Sok múlhat rajta.

Hex 12-03-2010 14:15

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 272155)
A kérdés nem is kérdés, hanem ténymegállapítás:

A távolban láttam a sereget, mikor elindítottam a miénket, azt várnám, hogy ilyen sorrendben is csapódjon, ellenben:

2010-12-03 06:01:11

BorzalmakVárosa (#199867) SZÖVETSÉGI TÁMADÁS: A Olümposz (#3735) elleni csatát megnyertétek!

2010-12-03 06:01:12
BorzalmakVárosa (#199867) SZÖVETSÉGI TÁMADÁS: Olümposz (#3735) megtámadott. A csatát sajnos elvesztetted, így nem lehetett megállítani a földszerzést.

A kérdésem az, hogy ez random dől el, hogy melyik klánsereg ér be előbb? Sok múlhat rajta.

igaz, hogy nem klánba, de anarchban jack tesztelte (ha jól emlékszem jack volt).
Magyarul, az indítás dönti el, hogy ki csapódik előbb v. később. Az időpontokat már nem rakja sorrendbe. Vagy valami ilyesmi volt a lényege. ha lesz időm, megkeresem, vagy megkérdezem tőle. Lehet valamelyik fórumon is írta.

Az egy körváltáson belüli eseményeket nem rakja csak sorrendbe, de amúgy aki előbb indít, előbb csapódik. Asszem ez volt a lényege

u.i: pl ez megfigyelhető akkor is, mikor kinyomsz mondjuk 5 sereget, 1. foszti, többi föld és az eseményeknél a fosztás későbbi, mint a föld, miközben alulról fosztod be, nem felülről. Gondolom ugyan ez a helyzet itt is. Ha nem, Ati majd kijavít :)

Kutyuleee 12-03-2010 18:31

Vityu nincs jelentősége, úgyanis klánnál az számit, hogy a csapódás elötti körváltáskor hogyan állnak a klánok, lényegtelen az inditás időpontja... hiába inditasz te elöbb ha az ellen alád bont. a csapodáskor sem számit. mert akkor már fix a bukód:)

none 12-03-2010 18:42

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 272182)
Vityu nincs jelentősége, úgyanis klánnál az számit, hogy a csapódás elötti körváltáskor hogyan állnak a klánok, lényegtelen az inditás időpontja... hiába inditasz te elöbb ha az ellen alád bont. a csapodáskor sem számit. mert akkor már fix a bukód:)

kivéve, ha az elvesztett barakkok miatt nem férsz be:D

Killer 12-03-2010 18:56

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 272182)

nem mindegy az mennyi földből ütsz;)
meg persze más esetben még a méretmalusz miatt is számít.

Kutyuleee 12-03-2010 23:40

Quote:

Originally Posted by Killer (Post 272185)
nem mindegy az mennyi földből ütsz;)
meg persze más esetben még a méretmalusz miatt is számít.

a mennyi földből ütsz az tök mind1, ha jól rémlik még anno Fegyáéknál volt hogy leforditottak orit a már 1körös seregre és annyit vesztettek mintha nem is tettek volna semmit. Viszont a méret malusz tényleg jogos...
(ha minden jól megy akkor a hónapban még meglátogatlak:D:D:D)

vityu 12-04-2010 02:26

Azt nem tudtam, hogy a föld mennyisége már akkor nem lényeg, de nekem ez még sántít. Inkább a malusznál van jelentősége, de itt kicsit furcsa az egész...

Killer 12-04-2010 06:37

igenis számít a föld!nem tudok pontos hektárokat aki tud számoljon utána!elvileg Monróéknak már a megütött földdel számolt a rendszer veszteséget

-Fegya- 12-04-2010 07:25

A klántámadással szerzett föld alap esetben:
felfelé 14%, lefelé 7%, a teljes klán földterületére (minusz bányák) vetítve.
Azt, hogy melyik klán üt felfelé, az előző körváltáskori pontszám dönti el.

Ezt csökkenti a tagok számának külömbsége. egy tag eltérés 1%-al
Tehét ha egy 5 tagú megy egy 7 tagúra (vagy fordítva) akkor 12 és 5 % lesz
Azt, hogy mennyi a klánlétszám, az előző körváltáskori létszám dönti el.

Az így kapott területet tovább csökkenti a 2 legnagyobb ori aránya
"1,5x arányig a foglalás mértéke nem változik. 1,5x és 3x arány között a foglalt föld mennyisége 100%-ról egyenletesen csökken 0%-ra,"

Tehát ha az egyik klán legnagyobb orija 2x akkor amint amásiké, akkor az eredetileg kapott föld 66%-a a foglalás mértéke.

A beütés sorrendje megváltoztatja a legnagyobb orik arányát.

Én így tudom. A Kutyuli által emlegetett ütéskor végigszámoltuk és pontosan kijött.

Killer 12-04-2010 09:09

ez fenyegetés kóboreb?:P

All times are GMT +1. The time now is 11:50.