![]() |
Lelőhely típusok találati aránya
Üdv!
Idézet a súgóból: "Számok Minden ország egyedi értékekkel rendelkezik arra vonatkozóan, hogy felfedezéskor milyen arányban milyen lelőhelyet talál. Többnyire van egyfajta lelőhely, amire sokkal nagyobb az esély, mint másra. Szintlépésekkor ezek az arányok eltolódnak, és az új szinten más lelőhely találására lesz nagyobb esélye embereidnek." Szintlépés után esetemben nem változtak az arányok, ugyanúgy, mint előző szintén, a számomra legkedvezetlenebbül alakulnak a dolgok, tehát ugyanabból a lelőhelyből találok/tam mindkét szinten majd 50%-nyit, s a számomra szükségesekből pedig elenyészőt, minden esetben kevesebb, mint 5%-nyit. Kérdéseim a következők: -ha ezen a szinten az első célzott fedezésem ilyen eredményt hozott, akkor a továbbiakban, amíg ezen a szinten vagyok, is ez az arány lesz megfigyelhető? -A súgóban írtakat a tények alapján úgy értelmezzem, hogy Szintlépésekkor ezek az arányok eltolódhatnak, és az új szinten más lelőhely találására lehet nagyobb esélye embereidnek? -Egy későbbi újrázás változtathat az arányokon? Bosszantó az, hogy számomra szintlépés után is haszontalan lelőhelyek jönnek folyamatosan, így sok-sok milliót kell költenem arra, hogy pl 10 hasznos lelőhelyet találjak. |
Quote:
|
törölve .
|
Az 50%-nyit úgy értettem, hogy a teljes kiküldött hekiből 50%. S most a szintlépés után is 77 hekiből 37 fémbányát találtam. A szövetségem már el is nevezett "vasembernek" emiatt. De engem bosszant.
Tehát akkor az is arány eltolódásnak számít, ha eddig találtam: 45% fémbányát, 2.5% x bányát, 3% y bányát, 4% z bányát de ezentúl szintlépés után fogok találni: 48% fémbányát, 3% x bányát, 1.5% y bányát, 2% z bányát? Mert ha igen, akkor kb semmi nem változott az előző szinthez képest. |
Quote:
Ezek nem az egyes feltárások fix arányai, csupán esélyek. Elképzelhető, hogy 100%-ban a legkisebb esélyű bányát találod egy alkalommal. Ezek az arányok csak hosszútávra kivetítve érvényesülnek. |
Erről másik topicban már volt szó, én még soha nem vettem észre, hogy a szintlépést szignifikánsan változtatott volna a találati arányomon. Gyakorlatilag egy körbeforduuláson belül nagyjából ugyanazok a bányák jöttek minden szinten, és csak a lefordulás után változott az arány.
|
Quote:
|
Quote:
Egyébként az én szövetségesem azt mondta, amikor bejöttek a bányáim, hogy pazar, mindent fémből építünk. :) |
Annyit mégis mondanék, hogy bár tényleg az orik (újra)születésénél eldől hogy nagyjából milyen lesz a bányatalálási arány, de így legalább már az 5. szinten lehet tervezni hogy kiből válhat jó törpe. Ha jelentősen változna szintenként ez az arány, egy törpe élete szerencsejáték lenne. Szóval mindegy hogy kinek van igaza, a lényeg hogy így a jobb, ahogy most van, csak a súgót kellene kijavítani.
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:23. |