Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Sereg elengedés&koptatás az A ban (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4058)

csakegygnóm 02-08-2010 10:47

Sereg elengedés&koptatás az A ban

Sziasztok nem olyan rég óta játszom A ban.És lenne pár kérdésem evvel kapcsolatban. Elsőként szeretném ha valaki elmagyarázná a seregelengedéses taktikát. Mindent amit tudni kell róla mikor és hogyan lehet használni és milyen hadis fajokkal érdemes erre játszani.

A másik kérdésem a seregkoptatás: Nem biztos hogy jól értelmezem de ez azt jelenti hogy támadás után mikor jön vissza a sereg akkor eladom az összes laki tekit és a következő kör alatt elmennek mondjuk a lovasaim ha velük támadtam mert nincs elég hely a barakokkban(és persze nincsenek otthon ijaim)? És a visszavásárolt laki teki hatására megüresedett helyre veszek mondjuk ijakat?

Elöre is köszönöm a segítségeteket

Tom 02-08-2010 11:03

Quote:

Originally Posted by csakegygnóm (Post 240123)
Sziasztok nem olyan rég óta játszom A ban.És lenne pár kérdésem evvel kapcsolatban. Elsőként szeretném ha valaki elmagyarázná a seregelengedéses taktikát. Mindent amit tudni kell róla mikor és hogyan lehet használni és milyen hadis fajokkal érdemes erre játszani.

A másik kérdésem a seregkoptatás: Nem biztos hogy jól értelmezem de ez azt jelenti hogy támadás után mikor jön vissza a sereg akkor eladom az összes laki tekit és a következő kör alatt elmennek mondjuk a lovasaim ha velük támadtam mert nincs elég hely a barakokkban(és persze nincsenek otthon ijaim)? És a visszavásárolt laki teki hatására megüresedett helyre veszek mondjuk ijakat?

Elöre is köszönöm a segítségeteket

Én se játszom túl régóta de ha jól tudom a seregelengedés hasonló
mint a koptatás csak itt az emberhiánnyal és az intézővel kell ügyeskedni hogy ne működjön az összes barakk, értelem szerűen minél több barakk nem megy annál több megy el a seregből.

Tsobi 02-08-2010 11:08

Próbálom értelmezni a kettő közti különbséget, de nem nagyon megy. :)

Tom 02-08-2010 11:10

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 240127)

akkor olvasgassad még :)

Dragi 02-08-2010 11:12

Quote:

Hiéba, kezdő vagy na :D:D:D

Von 02-08-2010 11:20

Quote:

Bár az elnevezésbeli különbséget én sem értem, de az egyik az amikor lakitekivel a barakkhelyekre hatva koptatod a sereget (tehát a gnómnál max 1/3-ot, orknál kb 23%ot tudsz elengedni), a másik pedig mikor bontasz házat is bőven, a barakkot alulra teszed az intézőben, és a házbontás (és katonaképzés) mértékétől függően a koptatásnál adott esetben nagyobbat is tudsz így elengedni.

Gabro 02-08-2010 11:22

szerintem a 2 ugyanaz

a lényeg hogy lehetsz eleve emberhiányos, pl van 10% tornyod + bankok + raktárak mittudomén, amik nem mennek

kitámadsz full barakkal és mikor jössz haza átállítod az intézőt (esetleg éheztetsz, ha még lehet) és kiteheted a lakitekit is: a lényeg a sereg jó része dezertál, utána tudsz venni a felszabadult helyekre (miután a viszonyokat visszaállítod;)) íjakat a hiénák és kísérés ellen, vagy újabb sereget ha van tábid:D
drága módszer, de hatásos

Tsobi 02-08-2010 11:22

Quote:

Originally Posted by Von (Post 240134)
Bár az elnevezésbeli különbséget én sem értem, de az egyik az amikor lakitekivel a barakkhelyekre hatva koptatod a sereget (tehát a gnómnál max 1/3-ot, orknál kb 23%ot tudsz elengedni), a másik pedig mikor bontasz házat is bőven, a barakkot alulra teszed az intézőben, és a házbontás (és katonaképzés) mértékétől függően a koptatásnál adott esetben nagyobbat is tudsz így elengedni.

Nálunk vidéken mindkettőt koptatásnak hívják :) Köszi.

csakegygnóm 02-08-2010 11:24

Quote:

Originally Posted by Von (Post 240134)

Rendben most már értem a különbséget köszönöm a segítséget. :)

Von 02-08-2010 11:24

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 240137)
Nálunk vidéken mindkettőt koptatásnak hívják :) Köszi.

Azt gondoltam, hogy ismered mindkettőt :)
Na mindegy, csak azért írtam le, mert úgy tűnt erre gondoltak a két elnevezés közti különbségben :)

ui: logika éppen lehet benne, hogy két különböző módszert más névvel illess :)

All times are GMT +1. The time now is 10:34.