Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Új személyiség: morál tartó (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4023)

siQ 01-15-2010 07:42

Új személyiség: morál tartó

Nem tudom volt-e ötlet már valamikor.

A lényeg annyi lenne, hogy a katonai és a sima morál is 5%-al nagyobb értékhez tart, mint amugy. Mindösszesen annyi történne tőle, hogy normál fajoknál 80% hoz tartanának, lassabban csökkenne le a morálja egy hadis, varis orinak amikor békeidő van éppen.

Ha nem szeretnénk, hogy elfeknél 90%-ra boostoljon, akkor bele lehet rakni, hogy 5%-al megnövel ,de max 85%ra.

A Harcos időszakban elvileg nem sokat számitana mert ugyis magasan van a morál és ütéssel van tartva.

Majd valaki irhat jó nevet, ha nem landol egyből az elvetett javaslatokban a téma.

Gabro 01-15-2010 07:51

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 236832)
Nem tudom volt-e ötlet már valamikor.

A lényeg annyi lenne, hogy a katonai és a sima morál is 5%-al nagyobb értékhez tart, mint amugy. Mindösszesen annyi történne tőle, hogy normál fajoknál 80% hoz tartanának, lassabban csökkenne le a morálja egy hadis, varis orinak amikor békeidő van éppen.

Ha nem szeretnénk, hogy elfeknél 90%-ra boostoljon, akkor bele lehet rakni, hogy 5%-al megnövel ,de max 85%ra.

A Harcos időszakban elvileg nem sokat számitana mert ugyis magasan van a morál és ütéssel van tartva.

Majd valaki irhat jó nevet, ha nem landol egyből az elvetett javaslatokban a téma.

nem rossz az ötlet, csak túl haloványnak érzem egy önálló szemnek

Dynosaur 01-15-2010 07:52

így elsőre nem tűnik rossz ötletnek... :) de még gondolkodom rajta... :p

legyen a neve kocsmáros, vagy kocsmárosné! :D (esetleg Kocsmárosné Bözsi :D)

siQ 01-15-2010 07:52

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 236833)
nem rossz az ötlet, csak túl haloványnak érzem egy önálló szemnek

Lehet még hozzávenni ilyet, hogy pénzosztás duplán növeli a morált, vagy bármiylen más morállal kapcsolatos dolgot.

Gabro 01-15-2010 07:53

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 236835)
Lehet még hozzávenni ilyet, hogy pénzosztás duplán növeli a morált, vagy bármiylen más morállal kapcsolatos dolgot.

és a lakosok érzéketlenek (vagy érzéketlenebbek) az adó emelésére

kezd tetszeni

Kubbi 01-15-2010 08:20

nekem nem tetszik
aki békeidőben magasabb morált akar, az dolgozzon meg érte és vállalja a konfrontációt a környékkel

siQ 01-15-2010 08:26

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 236841)
nekem nem tetszik
aki békeidőben magasabb morált akar, az dolgozzon meg érte és vállalja a konfrontációt a környékkel

Kb hosszutávon nyersz fele 1-2% morált, azért ahhoz hogy 75-re essen a morálod elég sokat kell semmit tenni. Nekem varisként 85-82 körül szokott lenni, ha lassabban esik lenne mondjuk 86-84, és elhasználtam rá egy egész személyiséget.

Nem mellesleg néz a másik oldalát a dolognak, nagynehezen felütöd magad elég magasra, ülsz a fenekeden 500 kört, mert nincs kit ütni mondjuk és akkor aládér egy friss szövi, akiknél nyilván 99-100 katmorál, mert most ütötték fel magukat alád.

De mondom ez a személyiség nem azt jelenti, hogy 5%-al magasabb a morálja valakinek mindig. Csak lassabban esik, szóval tényleges pluszt hadi szinten is csak 1-2%-ot ad szerintem.. variknál meg hát.. ugye ott alapból feleződik, mert átlagolódik a készülivel, szal ott meg 1%-ot számit kb max:) Szóval még elég gyenge személyiségnek is mondható.

Hex 01-15-2010 09:44

én ellenzem ezt, több szemes oriknak válna csak előnyére a dolog

siQ 01-15-2010 09:47

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 236847)
én ellenzem ezt, több szemes oriknak válna csak előnyére a dolog

Akkor te minden szemet ellenzel, mert minden szem a többszemes oriknak válik előnyére

Pool 01-15-2010 11:30

ennek vagy csak a katonai, vagy csak a sima morálra kellene hatást gyakorolnia

de nekem semmi olyan nem tetszik, ami a katonai morált emeli/tartja ütés/védés nélkül, szal ellenzem...
így is van rá több más mód, hogy növeljük (lengetés, kocsmásodás)

a sima morálra gyakorolt hatását nem ellenezném...

All times are GMT +1. The time now is 17:14.