Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Varázsláskori hiba? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3954)

Barbara 12-12-2009 22:40

Varázsláskori hiba?

Felmerült egy problémám, a support azt írta itt tegyem fel a kérdést, ami az alábbi:
Ha jól számolom akkor varázslásnál az alábbi módon kell számolni:
- támadó: varázslók száma*(morál+készültség)/2*(1+tekercsbónusz)*esetleges faji módosító
- védő: varázslók száma*(morál+készültség)/2*(1+tekercsbónusz)*esetleges faji módosító*1,2(ha van mágikus pajzs és ártó az akció)*(1+pontkülönbség/200)

Ha a morál és pontkülönbség elhanyagolható, a faj ugyanaz, készültség 100%, tekercs ugyanannyi, akkor hogyan fordulhat elő, hogy majd' két és félszer annyi varázslóval nem sikerül egy egyszeri hatású (tehát nem több körös) varázslat?
Várom ötleteiteket...

Remedy 12-12-2009 22:52

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 232175)
Felmerült egy problémám, a support azt írta itt tegyem fel a kérdést, ami az alábbi:
Ha jól számolom akkor varázslásnál az alábbi módon kell számolni:
- támadó: varázslók száma*(morál+készültség)/2*(1+tekercsbónusz)*esetleges faji módosító
- védő: varázslók száma*(morál+készültség)/2*(1+tekercsbónusz)*esetleges faji módosító*1,2(ha van mágikus pajzs és ártó az akció)*(1+pontkülönbség/200)

Ha a morál és pontkülönbség elhanyagolható, készültség 100%, tekercs ugyanannyi, akkor hogyan fordulhat elő, hogy majd' két és félszer annyi varázslóval nem sikerül egy varázslat?
Várom ötleteiteket...

Számok

Ha több körön át tartó varázslatot szeretnél ellenfeledre varázsolni (vihar, szárazság), akkor minden egyes körrel ellenfeled védőereje 2%-ot növekszik. (Ezeket nem összeadni, hanem összeszorozni kell!) Ha egy 10 körös varázslatot szeretnél, és ellenfelednek 100 varázslója van, akkor a 10 kör miatt a varázslók védőértéke 100-ról 121,89-re növekszik.

Nekem pl ez az otletem igy elsore. :)

Barbara 12-12-2009 22:56

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 232176)
Számok

Ha több körön át tartó varázslatot szeretnél ellenfeledre varázsolni (vihar, szárazság), akkor minden egyes körrel ellenfeled védőereje 2%-ot növekszik. (Ezeket nem összeadni, hanem összeszorozni kell!) Ha egy 10 körös varázslatot szeretnél, és ellenfelednek 100 varázslója van, akkor a 10 kör miatt a varázslók védőértéke 100-ról 121,89-re növekszik.

Nekem pl ez az otletem igy elsore. :)

Egy egyszeri hatású varázslatról van szó, mindjárt pontosítom még akkor a kérdésemet, hátha...
Azért köszi, gyors voltál!

Alg 12-12-2009 23:03

Hmmm... ember faj?:p

Barbara 12-12-2009 23:07

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 232179)
Hmmm... ember faj?:p

Akkor biza sikerült volna csak magamra!

Dynosaur 12-12-2009 23:34

Esetleg Neked lenn volt a készültséged, vagy morálod, neki meg fenn...

Remedy 12-12-2009 23:44

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 232177)
Egy egyszeri hatású varázslatról van szó, mindjárt pontosítom még akkor a kérdésemet, hátha...
Azért köszi, gyors voltál!

Akkor leginkabb user errorra gyanakszom. Bevett tobb varit, benn maradt vki masnak a szama, es mast probaltal artozni, regi volt a gomb rola... Ilyesmi... :)

Kutyuleee 12-12-2009 23:45

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 232181)
Esetleg Neked lenn volt a készültséged, vagy morálod, neki meg fenn, illetve ha MF akkor további védelmet kap (asszem 20%, szóval 1,2-vel kell még szorozni a védelmét)

Kötelező olvasmány a súgó:) legalább a segitség topicba ne írjál marhaságokat, ha nem tudsz vmit...
Mf bónusz seregre van +40% és tolira +10% varira pedig 0. úgyhogy nem ez lesz a ludas.

Ha ilyen infókat tudsz róla, akkor nagy valószinüséggel gömböd lehet róla (ugye?), esetleg nem lehet hogy törpe vagy? ott rögtön van maluszod az ártókra emellett ha fent van neki egy mágikuspajzs, akkor már rögtön számitani fog az az "elhanyagolható" pontkülönbség is. emmellett honnan vagy biztos benne,hogy ugyanannyi a tekercsetek, neked maxon van? készültséged és a morálod közel van a 100%-hoz?

Dynosaur 12-12-2009 23:49

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 232184)
Kötelező olvasmány a súgó:) legalább a segitség topicba ne írjál marhaságokat, ha nem tudsz vmit...
Mf bónusz seregre van +40% és tolira +10% varira pedig 0. úgyhogy nem ez lesz a ludas.

írtam is, hogy nem találom, pedig valahonnan rémlik... de lehet csak a javaslatoknál olvastam ilyet... :D azért még ne harapd le a fejem.. :p

Kutyuleee 12-12-2009 23:53

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 232185)
írtam is, hogy nem találom, pedig valahonnan rémlik... de lehet csak a javaslatoknál olvastam ilyet... :D azért még ne harapd le a fejem.. :p

Nem haraptam le, csak ha vmit nem tudsz pontosan, inkább ne írj a segitségekbe, mert félrevezető lehet a kezdőknek (a helyedben inkább ki is venném a hsz-t, vagy legalábbis a félrevezető részt...)

All times are GMT +1. The time now is 10:22.