Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Windows7 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3888)

Ati 11-02-2009 08:32

Windows7

Sziasztok!

Próbálta valaki a végleges (legális!) Windows 7-et? Vélemények, tapasztalatok?

vityu 11-02-2009 08:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227552)
Sziasztok!

Próbálta valaki a végleges (legális!) Windows 7-et? Vélemények, tapasztalatok?

Én még nem, de akiktől hallottam róla, azok dicsérik. Azt mondják, lényegesen kevesebbet eszik a gépből, mint amennyit a vista. Meg láttam is, és végülis nem is lett csúnya.

Ati 11-02-2009 08:36

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 227553)
Én még nem, de akiktől hallottam róla, azok dicsérik. Azt mondják, lényegesen kevesebbet eszik a gépből, mint amennyit a vista. Meg láttam is, és végülis nem is lett csúnya.

Vistánál csak jobb lehet, az oké... De mondjuk egy XP-hez képest?

vityu 11-02-2009 09:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227555)

Hát azt nem tudom...

Alg 11-02-2009 09:21

Quote:

Telepítés - konfigurálás sokkal könnyebben - gyorsabban megy, a friss rendszer kb. hozza az XP sebességét, nagyjából ennyi tapasztalatom van vele...

Ja, driver-telepítés sima, ha megvan neki a net, onnantól mindent leszed, de telepítésnél is felismeri az eszközök 90%-át.

Perzsaszőnyeg 11-02-2009 10:19

Quote:

Megjelenése óta teszteltem a próbaváltozatot.
Megelégedés 99%
Vannak pár Xp-s programok, melyek megakadnak rajta, de kiküszöböli, bár időigényes.

Végleges változati tapasztalatok:
Fut olyan rendszerfelépítésen, melyeken az XP-nek gondjai vannak.
Hardvert maximálisan és hatékonyan kihasználja.
Rendszerem: Gigabyte M700V 2,2 Ghz alapla, 2Gb ram, 256-os Ati Videókártya: vígan tervezek Corel X3-ban, akár több ablak, megy a zene, Operában a Hód megnyitva, Macromedia a webszerkesztéshez (Dreamveaver és Flash) s a teljes használtság 62% a CPU és 70% a ram.

Hibák: Mikrofon nem megy
- Hálókártya kötekedik, de megoldódik, ha van benn egy plusz hálókártya

Andrew 11-02-2009 11:59

Ha olyan apróságoktól eltekintünk, mint legalitás, akkor én is tudom véleményezni :p
Nekem a 64 bites verzióhoz volt szerencsém, illetve még van is. (Laptopban lévő 4 giga memóriához és 1 giga VRAM-hoz már kellett :p) Minden programot sikerült rajta elindítanom eddig, semmivel sem volt problémám, kivétel a digitális anatómiai atlaszokkal, mert azok nem futnak valamiért 64 biten :( Ettől függetlenül teljes mértékben meg vagyok vele elégedve, szép és gyors, olyan drivert is talált a videókarihoz, ami még fönt sem volt a gyártó honlapján.

Dus 11-02-2009 14:32

Nekem sem legális, és ugyan az utolsó béták közül van, de talán érdekes:
A szervercsomagokkal problémája van. Van Win7-ben elvileg XP kompatibilitási mód, amivel mennek az xp-s programok, de ugye szervercsomagokra ez már nem ilyen egyszerű. Pl. nálam WAMP, ami XP-n tökéletes volt, annak problémái vannak a mysql-el (szimplán nem tud csatlakozni az adatbázishoz), és sajnos még nem találtam Win7-re jó WAMP-ot...Lehet végleges Win7 már kezeli, de nem hiszem... :)

Jah, és azt olvastam sok helyen (tehát NEM tapasztaltam, csak olvastam), hogy VirtualPC-t nem kezeli. (ez amúgy elég érdekes)

De amúgy teljesen meg vagyk vele elégedve. Elég gyors, kényelmes, és egész könnyen kezelhető. :)

Ati 11-02-2009 14:53

Leginkább a végleges és legális verziók érdekelnének. A béták és a végleges között sokminden változhatott még, akár rossz irányba is.

Perzsaszőnyeg 11-02-2009 16:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227595)
Leginkább a végleges és legális verziók érdekelnének. A béták és a végleges között sokminden változhatott még, akár rossz irányba is.

Véglegesem van, magyar nyelvű. semmi külömbésg nincsen
Személyiségemnél fogva, ki szoktam csinálni a Windows-ot.
1 hónapja h megvan a legális, s még nem betegedett le :D
8 hónap alatt a próbát csak egyszer sikerült kinyírnom :D

All times are GMT +1. The time now is 17:23.